Βαρυθυμιάδης στο Newsbomb: Δεν μπορούν να μας κάνουν να υποφέρουμε,οι πρόγονοί μας πέρασαν χειρότερα


Σύντομη επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που κρατείται στην Κωνσταντινούπολη.  

«Δεν μπορούν να μας κάνουν να υποφέρουμε, οι πρόγονοί μας πέρασαν πολύ χειρότερα» δήλωσε σε σύντομη επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr o πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τον κ. Βαρυθυμιάδη, ο οποίος θα επισκεπτόταν την Παναγία Σουμελά για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κρατώντας τον και απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα. Όπως είπε κατά την επικοινωνία του με το Newsbomb.gr, μόλις είχε βγει από το κρατητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά πρόκειται να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα.

Η ΠΟΕ ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο πρόεδρός της εκρατείτο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοπός της επίσκεψής του ήταν να παραστεί στη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, ανέφερε η ΠΟΕ, αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. «Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές» συμπληρώνεται σχετικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Pontos News, ο κ. Βαρυθυμιάδης θεωρείται persona non grata από το τουρκικό κράτος. Οι τουρκικές αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και, όπως ανέφεραν πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές αρχές θα απέλαυναν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ