Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σχολεία – Συλλέγονται στοιχεία


Σύμφωνα με τον καθηγητή, η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε σχολεία  γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα, παγκοσμίως

Στο ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού μαθητών στα σχολεία, αναφέρθηκε ο ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέροντας ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας όμως ότι «καθώς τα δεδομένα συλλέγονται, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να δούμε εάν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως είναι και με υπόλοιπα εμβόλια».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε σχολεία γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα, παγκοσμίως, αλλά για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα όσο περνά ο χρόνος.

«Υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων κυρίως στο κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης δεν μπορούμε να το κρύψουμε» εξήγησε στη συνέχεια μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Νομίζω ότι θα πρέπει, όσοι πάνε σε όλους τους προορισμούς αυτή την περίοδο, να προσέξουν ιδιαίτερα την νυχτερινή διασκέδαση» τόνισε ο καθηγητής, κάνοντας λόγο για την δραστηριότητα με το υψηλότερο ρίσκο για να κολλήσει κάποιος τον ιό, αυτή την περίοδο.

Υπογράμμισε ειδικότερα πως το πρόβλημα δεν είναι οι προορισμοί αλλά οι δραστηριότητες που κάνουμε, επισκεπτόμενοι αυτούς και εξήγησε πως πρόκειται για τέσσερις με πέντε δραστηριότητες που προβληματίζουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα.

«Νομίζω το εμβόλιο θα πρέπει να μπει στο κέντρο της αντιμετώπισης για οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες» είπε αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να προσέξει 10 φορές περισσότερο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε μέτρα για τον κορονοιό και σε άλλα νησιά πλην των περιοχών των Χανίων και του Ηρακλείου. Πρόκειται για τα νησιά στα οποία καταγράφεται υψηλό ποσοστό θετικότητας.

Όπως εξήγησε η εφαρμογή μέτρων περιορισμού, θα εξαρτηθεί βασικά από δύο πράγματα, το ένα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και την κινητική του ιού, τις τελευταίες 15-20 ημέρες και το δεύτερο είναι η δυναμικότητα η οποία φαίνεται όσον αφορά το σύστημα υγείας τοπικά σε κάθε ένα από αυτά τα νησιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ