CDC ΗΠΑ: Η μακρά COVID των παιδιών συχνά περιλαμβάνει κόπωση και πονοκέφαλο


CDC ΗΠΑ: Τα παιδιά που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα εβδομάδες έως μήνες μετά την αρχική μόλυνση από την  COVID-19 ή την αποκαλούμενη μακρά COVID, αντιμετωπίζουν συχνότερα κόπωση και πονοκέφαλο, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

Η Walensky είπε ότι ο οργανισμός υγείας εξετάζει την κατάσταση μεταξύ των παιδιών και σημείωσε ότι τα ποσοστά φαίνεται να είναι χαμηλότερα από αυτά των ενηλίκων, σε περίπου 2%-3%, και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν καθώς η παραλλαγή δέλτα σαρώνει τις ΗΠΑ και επιδεινώνει τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Σε πρόσφατη δήλωση των Δρ Αμάντα Μόροου και Δρ Λόρα Μαλόουν, συνδιευθυντριών της Κλινικής Παιδιατρικής Αποκατάστασης μετά την COVID-19 του Ινστιτούτου Κένεντι Κρίγκερ, η μακροχρόνια COVID στα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων πέρα ​​από κόπωση και πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένων τvn «δυσανεξίας, ζαλάδας, γνωστικών παραπόνων που προκαλούν δυσκολία στη σχολική εργασία και συμπτωμάτων διάθεσης». «Δεν γνωρίζουμε τον αναμενόμενο χρόνο ανάρρωσης, αλλά πολλοί από τους ασθενείς μας έχουν βελτίωση στα συμπτώματά τους με την πάροδο του χρόνου», δήλωσαν οι συνδιευθ;yntriew στο Fox News. Η κλινική έχει δει περίπου 20-30 ασθενείς με COVID κάτω από την ηλικία των 21 ετών, αλλά επιπλέον παιδιά περιμένουν φροντίδα.

Οι ασθενείς που βλέπουν βελτίωση λαμβάνουν πολλαπλές θεραπείες και ακολουθούν ένα σχέδιο περίθαλψης βασισμένο σε αρχικές και συνεχείς αξιολογήσεις, ανέφεραν οι συνδιευθύντριες.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σαφές εάν η παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε πιο σοβαρή ασθένεια COVID-19 στα παιδιά.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών της χώρας, σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την Πέμπτη ότι η παραλλαγή δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπρόσθετες λοιμώξεις και νοσηλεία στα παιδιά. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά που μολύνονται”, δήλωσε ο Fauci, προσθέτοντας αργότερα, “Όσον αφορά τη σοβαρότητα της ασθένειας, πραγματοποιήθηκαν μερικές μελέτες, κυρίως διεθνείς, οι οποίες έδειξαν ότι η δέλτα ήταν πιο σοβαρή στους ενήλικες, προκαλώντας δηλαδή περισσότερο σχετικό ποσοστό νοσηλείας και πιο σοβαρής ασθένειας.

Όσον αφορά τα παιδιά, αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, αλλά δεν το βλέπουμε με οριστικό τρόπο. Το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι περισσότερες μολύνσεις σημαίνουν ότι περισσότερα παιδιά θα είναι στο νοσοκομείο. “

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ