ΒΑ & ΒΔ ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις υπερβολικής ζέστης – Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς.

ΒΑ & ΒΔ ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις υπερβολικής ζέστης στα βορειοανατολικά, βορειοδυτικά – Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορεί να αποτρέψετε τη θερμοπληξία, τη θερμική εξάντληση, τις θερμικές κράμπες ή ακόμα και τον θάνατο.

Οι επικίνδυνες θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 105 βαθμούς Φαρενάιτ, δηλαδή 40.555555556 Κελσίου σε επιλεγμένες περιοχές των Βορειοανατολικών και Βορειοδυτικών προκάλεσαν προειδοποιήσεις υπερβολικής θερμότητας.

Οι καιρικές συνθήκες αποτελούν απειλή για μικρά παιδιά, μεγαλύτερους ενήλικες και οποιονδήποτε δεν λαμβάνει τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας πριν και κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Δεκάδες θάνατοι έχουν αναφερθεί από την έναρξη των κυμάτων καύσωνα τον Ιούνιο, ενώ όλοι αυτοί μπορούν να προληφθούν με λίγα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας θα μπορέσετε να ξεπεράσετε με ασφάλεια αυτό το κύμα καύσωνα.

Το πρώτο βήμα είναι η πρόληψη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ασφάλειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν την επίδραση της θερμότητας πριν καν ξεκινήσει:

– Εάν δεν έχετε κλιματισμό, όπως πολλοί πολίτες στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον, τότε σκεφτείτε να πάτε σε δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα ή βιβλιοθήκες.

Το τοπικό τμήμα υγείας σας θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσει να βρείτε μια περιοχή ψύξης κοντά σας.

– Καλύψτε τα παράθυρά σας με κουρτίνες ή περσίδες για να εμποδίσετε την είσοδο του ηλιακού φωτός.

– Μην βασίζεστε στους ανεμιστήρες για να σας κρατούν ψύξη γιατί δεν έχουν καμία επίδραση στη θερμοκρασία του σώματος, παρά μόνο μια ψεύτικη αίσθηση ανακούφισης

-εάν δεν έχετε κεντρικό κλιματισμό, σκεφτείτε μια μονάδα ψύξης παραθύρων, η οποία είναι εύκολη και γρήγορη στην εγκατάσταση.

– Χρησιμοποιήστε τροφοδοτημένο αναπνευστήρα σοφίτας ή ανεμιστήρα σοφίτας, για να ρυθμίσετε το επίπεδο θερμότητας του ανώτερου επιπέδου ενός κτιρίου καθαρίζοντας τον ζεστό αέρα.

-Τοποθετήστε ταινίες καιρού γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρά σας, εκτός από την εγκατάσταση, για να διατηρείτε τον ψυχρότερο αέρα και τον θερμότερο αέρα έξω

– Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το κόστος ψύξης, τη ζέστη ή τις επισκευές που σχετίζονται με την ενέργεια του σπιτιού, επικοινωνήστε με το Πρόγραμμα Ενέργειας Υποστήριξης Χαμηλού Εισοδήματος (LIHEAP) για βοήθεια.

Προβλέψεις θερμοκρασιών του δείκτη θερμότητας για την Πέμπτη 12 Αυγούστου. Προβλέψεις θερμοκρασιών του δείκτη θερμότητας για την Πέμπτη 12 Αυγούστου Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας, καθώς και τις θερμοκρασίες στα σπίτια σας:

– Περιορίστε τη χρήση του φούρνου σας για να αποφύγετε τη θέρμανση στο σπίτι.

– Φορέστε μάσκα από ύφασμα που αναπνέει, όπως βαμβάκι, αποφύγετε τον πολυεστέρα.

Μην φοράτε τη μάσκα εάν υπερθερμαίνεστε ή δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε.

– Κάντε κρύα μπάνια ή ντους για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας.

– Φορέστε ρούχα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά. – Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε την υπαίθρια εργασία και τις δραστηριότητες υψηλής έντασης κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, που είναι το πιο ζεστό μέρος της ημέρας

– Πηγαίνετε σε μια περιοχή ψύξης εάν δεν έχετε κλιματισμό

– Φορέστε ένα καπέλο που είναι αρκετά φαρδύ για να προστατεύει το πρόσωπό σας από τις ακτίνες του ήλιου

– Πίνετε άφθονο νερό για να είστε ενυδατωμένοι, αλλά αποφύγετε τα αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά

– Μην αφήνετε παιδιά, κατοικίδια ζώα ή άτομα στο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα. Μπορεί να πεθάνουν από θερμοπληξία

– Εάν αφήνετε τα κατοικίδια ζώα σας έξω, βεβαιωθείτε ότι έχουν πρόσβαση σε άφθονη σκιά και δροσερό νερό, αποφύγετε να βρίσκονται σε μαύρη άσφαλτο και σκοτεινό πεζοδρόμιο, τα οποία προσελκύουν περισσότερη θερμότητα από το ανοιχτόχρωμο σκυρόδεμα και θα μπορούσαν να κάψουν τα πόδια του κατοικίδιού σας.

– Ελέγξτε τους γείτονές σας, τα μέλη της οικογένειας και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά. Εάν εσείς ή κάποιος άλλος αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα, καθώς μπορεί να είναι σημάδι θερμοπληξίας, καλέστε το 911 ή μεταβείτε αμέσως στο νοσοκομείο ενώ προσπαθείτε να ψυχθείτε μην πίνετε υγρά: Εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία σώματος (103 ° F ή υψηλότερη, δηλαδή 39.444444444 Κελσίου λαμβανόμενη από το στόμα) – Γρήγορος, δυνατός παλμός – Ζεστό, κόκκινο και ξηρό δέρμα χωρίς ιδρώτα – Σύγχυση, ζάλη ή αναισθησία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here