Δένδιας: Πρωτίστως ζήτημα κατοχής κράτους- μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ το Κυπριακό


Το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους – μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε., δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η σημερινή ημέρα ξυπνά μαύρες μνήμες για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής που οδήγησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου. Είναι επίσης ημέρα τιμής προς τους νεκρούς και αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα. Είναι και ημέρα χρέους απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, εκτοπισμένους και εγκλωβισμένους, αλλά και ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους – μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του μέσω Twitter για τη συμπλήρωση 47 ετών από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ