Μπανγκλαντές: Δεκάδες Ροχίνγκιας φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πλοιαρίου


Οι πρόσφυγες επέβαιναν σε πλοιάριο, προσπαθώντας να διαφύγουν από προσφυγικό καταυλισμό σε νησί του Μπανγκλαντές.

Τουλάχιστον 27 πρόσφυγες Ροχίνγκιας φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από προσφυγικό καταυλισμό σε νησί του Μπανγκλαντές.

Σχεδόν 20.000 Ροχίνγκιας εκτοπίστηκαν στο νησί Μπασάν Σαρ, το οποίο σαρώνουν οι κυκλώνες που σχηματίζονται στον Κόλπο της Βεγγάλης κάθε χρόνο.

Μακροπρόθεσμα, το Μπανγκλαντές θέλει να εγκαταστήσει στο έδαφός του 100.000 από το ένα εκατομμύριο των προσφύγων Ροχίνγκιας, η πλειονότητα των οποίων διαμένει σε κατάμεστους καταυλισμούς στην ηπειρωτική χώρα.

Ορισμένοι Ροχίνγκιας διαμαρτύρονται ότι εκτοπίστηκαν με τη βία στο νησί. Χιλιάδες μεταξύ αυτών διαδήλωσαν τον Ιούνιο καταγγέλλοντας τις συνθήκες διαβίωσης.

Μετά τη δραματική αυτή κατάσταση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι «την ανησυχούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πρόσφυγες συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν γιατί προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το Μπασάν Σαρ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μικρό αλιευτικό βυθίστηκε με 41 Ροχίνγκιας που επέβαιναν σε αυτό, σε θαλασσοταραχή μέσα στο Κόλπο της Βεγγάλης, κοντά στο νησί. 14 άνθρωποι διασώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

«Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο μετέχουν επίσης στις έρευνες», δήλωσε ο Σούτζιτ Κουμάρ Σάντα, ο επίσημος διοικητής του Μπασάν Σαρ. Γυναίκες και παιδιά συγκαταλέγονται στους αγνοούμενους. Ένα παιδί δύο ετών μόλις που σώθηκε από τον πατέρα του που το κρατούσε έξω από το νερό ενώ κολυμπούσε προς τις ομάδες διάσωσης, δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ