Covid Εμβόλιο: Πάνω από 90.000 παραλήπτες J&J επέστρεψαν για μη εξουσιοδοτημένη δόση


Covid Εμβόλιο: Πλήρως εμβολιασμένοι, μη ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίου αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η Αρχή τροφίμων και Φαρμάκων  FDA την Πέμπτη. Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τη νόσο COVID-19 επέστρεψαν για μία ή περισσότερες επιπλέον μη εξουσιοδοτημένες δόσεις, ανέφεραν την Παρασκευή ειδικοί που συμβουλεύουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Πλήρως εμβολιασμένα, μη ανοσοκατασταλμένα άτομα δεν χρειάζονται πρόσθετη δόση εμβολίου αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η FDA την Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε την εκτεταμένη χρήση έκτακτης ανάγκης των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna για την COVID-19 για να επιτρέψει μια αναμνηστική λήψη για ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Περίπου 90.979 λήπτες εμβολίων της J&J επέστρεψαν για μία ή περισσότερες επιπλέον δόσεις εμβολίου COVID-19, ή λιγότερο από το 1% των περίπου 12 εκατομμυρίων ληπτών εμβολίων J&J jab, σύμφωνα με τις διαφάνειες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP). Δεν ήταν σαφές εάν ζήτησαν επιπλέον εμβόλιο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού.

Παρόλο που οι ανησυχίες έχουν προκύψει για πιθανώς μειωμένη προστασία εμβολίων ενόψει των σχετικών ιικών παραλλαγών, η Johnson & Johnson δήλωσε πρόσφατα στο Fox News ότι παραμένει σίγουρη για την ικανότητα του εμβολίου COVID-19 να προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο εν μέσω εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα. “Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 αποδείχθηκαν ότι βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης και μειώνουν τη σοβαρότητα της ασθένειας, γι ‘αυτό και τα εμβόλια COVID-19 είναι ένα τόσο σημαντικό εργαλείο για να τερματιστεί η πανδημία”, δήλωσε η J&J στο Fox News νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

“Όπως σημειώθηκε από τα CDC, αν και ένα μικρό ποσοστό ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα μπορεί να προσβληθεί από την COVID-19, η ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας εξακολουθεί να είναι σπάνιο φαινόμενο.”

Επίσης, περίπου 1,14 εκατομμύρια άνθρωποι που έλαβαν τα εμβόλια δύο δόσεων Pfizer ή Moderna COVID-19 επέστρεψαν επίσης για τουλάχιστον μία επιπλέον μη εξουσιοδοτημένη δόση, με φόντο σχεδόν 140 εκατομμύρια λήπτες mRNA, ή λιγότερο από 1%.

Η συμβουλευτική επιτροπή των CDC πρόκειται να ψηφίσει εάν πρέπει να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις σε ορισμένους ασθενείς με ανοσοκαταστολή αργά την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ