Ο μυστηριώδης κώδικας «SSSS» που δεν θέλετε να δείτε ποτέ στην κάρτα επιβίβασής σας


Το πρόγραμμα SSSS τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Εάν βλέπετε στην κάρτα επιβίβασις σας το «SSSS», ενδέχεται να έχετε κάποιο πρόβλημα στο αεροδρόμιο

Οι κάρτες επιβίβασης που φέρουν τον κωδικό αυτόν επιβάλλουν στους αερομεταφορείς τους επιπλέον έλεγχο, κοστίζοντας χρόνο και ενδεχομένως την πτήση τους, αν δεν φθάσουν αρκετά νωρίς στο αεροδρόμιο.

Το SSSS αντιπροσωπεύει τον δευτερογενή έλεγχο και είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) για να επισημάνει ορισμένους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για επιπλέον έλεγχο.

Εκείνοι των οποίων οι κάρτες επιβίβασης επισημαίνονται με την αναφορά κώδικα, δεν θα μπορούν να εκτυπώσουν τις κάρτες επιβίβασης τους στο σπίτι ή από ένα περίπτερο στο αεροδρόμιο και θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Μερικές φορές οι επιλεγμένοι επιβάτες της SSSS υποχρεούνται να υποβάλλουν περισσότερες πληροφορίες, όπως λεπτομερείς πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Και αν κάποιος δεν είναι εντάξει με τον περαιτέρω έλεγχο, δεν θα του επιτραπεί η πτήση.

Το TSA ισχυρίζεται ότι οι επιβάτες που έχουν τον κώδικα επιλέγονται τυχαία από έναν υπολογιστή ή από διαλογείς που αναζητούν «παρατυπίες» σε ένα άτομο που μπορεί να κρύβει όπλα.

Έχει παρατηρηθεί πάντως πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ