Παραλλαγή Delta: Πώς μπορώ να δοκιμαστώ για αυτό;


Παραλλαγή Delta: Αρκετά εργαστήρια, όπως το Quest και το Labcorp, δήλωσαν ότι δεν προσφέρουν δεδομένα αλληλουχίας σε ασθενείς ή γιατρούς. Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα της COVID-19 βρίσκεται πίσω από τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και η χώρα καταγράφει πάνω από 100.000 λοιμώξεις καθημερινά. Αλλά πώς μπορούν οι ασθενείς να μάθουν εάν έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή δέλτα; Αρκετά νοσοκομεία και εργαστήρια δήλωσαν στο Fox News ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς θα μάθουν αν έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19 και όχι αν έχουν προσβληθεί ειδικά από την παραλλαγή δέλτα

Η Heba Mostafa, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, δήλωσε στο Fox News ότι για να εντοπιστεί μια παραλλαγή, τα εργαστήρια εξάγουν ιικό RNA για να υποβληθεί σε αλληλουχία. Στη συνέχεια, οι ερευνητές αναλύουν δεδομένα για να καθορίσουν την παραλλαγή. “Οι παραλλαγές πληροφοριών συνδέονται με το δείγμα και τα δεδομένα κοινοποιούνται στο αντίστοιχο εργαστήριο. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις ημέρες”, δήλωσε η Mostafa.

Η παραλλαγή δέλτα έχει γίνει το πιο συνηθισμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά και οι νοσηλείες μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Σε δήλωση της Quest Diagnostics, η εταιρεία σημείωσε ενδιαφέρον από ασθενείς και γιατρούς για αλληλουχία, αλλά η Quest δεν προσφέρει τις πληροφορίες ως κλινικό τεστ.

Αντ ‘αυτού, η εταιρεία ακολουθεί δείγματα και αναφέρει τα δεδομένα στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με τρόπο συμβατό με τον νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας HIPAA.

Η Quest είπε ότι δεν ειδοποιεί τους ασθενείς ή τους παρόχους κατά την ανίχνευση μιας παραλλαγής, αιτιολογώντας: “Με βάση το πρότυπο περίθαλψης, τα ιικά γενετικά δεδομένα δεν έχουν επιπτώσεις στην κλινική διαχείριση του ασθενούς – η θεραπεία και η απομόνωσή τους δεν εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη ιογενή καταγωγή ».

Άλλοι, όπως ο Labcorp, ακολουθούν παρόμοιο πρωτόκολλο. Ο Labcorp σε δήλωσή του ανέφερε ότι “οι τρέχουσες προσπάθειες αλληλουχίας τους επικεντρώνονται στο να βοηθήσουν τα CDC στις προσπάθειες παρακολούθησης, με θετικά δείγματα SARS-CoV-2 να υποβάλλονται για αλληλουχία σύμφωνα με κριτήρια των CDC. Προς το παρόν, οι γιατροί και οι ασθενείς δεν μπορούν να ζητήσουν αλληλουχία.”

Η Texas Health and Human Services εξήγησε ότι τέτοιες “πληροφορίες μπορεί να μην είναι άμεσα διαθέσιμες”, προσθέτοντας: “Οι ιογενείς δοκιμές που χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί εάν ένα άτομο έχει COVID-19 δεν έχουν σχεδιαστεί για να σας πουν ποια παραλλαγή προκαλεί τη μόλυνση.

Η ανίχνευση της παραλλαγής δέλτα, ή άλλων παραλλαγών, απαιτεί έναν ειδικό τύπο δοκιμών που ονομάζεται γονιδιωματική αλληλουχία. Λόγω του όγκου των περιπτώσεων COVID-19, δεν γίνεται αλληλουχία σε όλα τα ιογενή δείγματα. Ωστόσο, επειδή η παραλλαγή δέλτα αντιπροσωπεύει τώρα την πλειονότητα των περιπτώσεων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα θετικό αποτέλεσμα δοκιμής να υποδεικνύει μόλυνση με την παραλλαγή δέλτα. ”

Ο Jacques Ravel, Ph.D., καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας και αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημών του Γονιδιώματος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Maryland στη Βαλτιμόρη, δήλωσε στο Fox News, “οι ασθενείς δεν μπορούν να ζητήσουν την ανάλυση των δειγμάτων τους σε αυτό το σημείο, ούτε οι γιατροί ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αλληλουχίας”.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ασθενείς δεν θα αντιμετωπίζονταν διαφορετικά με βάση την παραλλαγή μόλυνσης. ”

Ο Ravel είπε ότι το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αναφέρει την αλληλουχία στην πολιτεία, σημειώνοντας ότι η αλληλουχία πραγματοποιείται για να βοηθήσει στην παρακολούθηση διαφορετικών παραλλαγών της COVID-19 από το Μέριλαντ.

Ο στόχος που θέτει το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ είναι να ακολουθήσει το 10% όλων των θετικών εξετάσεων, αλλά το σχολείο ξεπέρασε τον στόχο ακολουθώντας 15% έως 30% όλων των θετικών εξετάσεων σε εβδομαδιαία βάση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Ravel.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ