Αγωνιώδης έκκληση του διευθυντή ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: «Γεμίζουν οι εντατικές στο νοσοκομείο… εμβολιαστείτε»

«Είναι θέμα χρόνου η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς», αναφέρει ο Δημήτρης Γεωργόπουλος

Επιβάρυνση παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το σύστημα Υγείας στην Κρήτη, με τον διευθυντή της ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Γεωργόπουλο, να απευθύνει έκκληση προς τους ανεμβολίαστους για εμβολιασμό καθώς οι εντατικές του νοσοκομείου γεμίζουν.

«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19», αναφέρει αρχικά στο post του ο κ. Γεωργόπουλος και συμπληρώνει: «Η κοινή φράση «γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου» (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας».

«Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν», επισημαίνει και καταλήγει: «Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους».

Ο κ. Γεωργόπουλος μιλώντας στο cretapost υπογράμμισε ότι «οι ηλικίες που έχουμε τώρα στις ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι από 20 χρονών έως 84 χρονών» επισημαίνοντας ότι «η πλειονότητα όμως είναι σχετικά νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι μία γυναίκα που είχε λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αν και διασωληνώθηκε, βελτιώθηκε η κατάστασή της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here