Κρούσματα σήμερα: 390 νέες μολύνσεις στην Αττική – Τριψήφια νούμερα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο


Κρούσματα σήμερα: Μειωμένα εμφανίζονται τα σημερινά νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λόγω και των λιγότερων τεστ που πραγματοποιήθηκαν λόγω Σαββατοκύριακου – Αναλυτικά πώς διαμορφώνεται η διασπορά σε όλη την επικράτεια

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Κυριακή (15/8) 1.888 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια. Οι συμπολίτες μας που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 17, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας είναι 241.

Η Αττική συνολικά καταγράφει 390 μολύνσεις. Το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να έχει τη μεγαλύτερη διασπορά με 117 ενώ ακολουθούν Ανατολική Αττική με 70 και Βόρειος Τομέας Αθηνών με 44.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 70
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 44
  • Δυτική Αττική 23
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 42
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 117
  • Νήσοι 16
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 35
  • Πειραιάς 43

Τα κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα

Η Θεσσαλονίκη ξεπερνά το κέντρο της Αθήνας καταγράφοντας το τελευταίο 24ωρο 167 νέες μολύνσεις. Την ίδια ώρα το Ηράκλειο παραμένει σε υψηλά ειδημιολογικά επίπεδα παρουσιάζοντας τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων και συγκεκριμένα 110. Ακολουθούν Ρόδος με 83 και Αχαϊα με 74 μολύνσεις.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 1.888 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 19 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας .

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 15 Αυγούστου 2021

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 15 Αυγούστου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 15 Αυγούστου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ