ΗΠΑ Φλόριντα: Τρεις δασκάλες στην κομητεία Broward πέθαναν από την COVID-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών


ΗΠΑ Φλόριντα: Δημόσιος Τομέας: Τρεις εκπαιδευτικοί στην κομητεία Broward της Φλόριντα πέθαναν από την COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, καθώς οι σχολικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αντιτίθενται στην απαγόρευση του κυβερνήτη Ron DeSantis για εντολές μάσκας στα σχολεία. Και οι τρεις εκπαιδευτικοί που πέθαναν δεν ήταν εμβολιασμένοι. «Μέσα σε ένα 24ωρο, δύο δασκάλες και μία βοηθός διδασκαλίας, όλες γυναίκες, πέθαναν από την Covid-19 αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της Ένωσης Δασκάλων της κομητείας Broward Anna Fusco, αναφέρει τα CBC News.

Η Fusco προσδιόρισε τις τρεις δασκάλες ως Janice Wright, 48 ετών, δασκάλα/Union Leader στο Pinewood Elementary School, Yolanda Hudson Williams, 49 ετών, βοηθός δασκάλου στο δημοτικό σχολείο Dillard και Κατίνα Τζόουνς, 49 ετών, επίσης δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Ντίλαρντ.

Σύμφωνα με τα CNN News, τέσσερις υπάλληλοι πέθαναν από επιπλοκές που σχετίζονται με την Covid-19, αλλά είπε στη διορθωμένη δήλωση την Παρασκευή το απόγευμα ότι ο τέταρτος ήταν απόφοιτος των δημόσιων σχολείων της κομητείας Broward που είχε «στενούς δεσμούς με τη σχολική περιοχή μέσω της δουλειάς του .. ”

Η σχολική περιοχή της κομητείας Broward  εξυπηρετεί 271.517 μαθητές και είναι η έκτη μεγαλύτερη σχολική περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο θάνατος των καθηγητών έρχεται λίγες μέρες πριν προγραμματιστούν να ξεκινήσουν τα σχολεία για φέτος στην κομητεία Broward, μια από τις μεγαλύτερες σχολικές περιοχές της χώρας και τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Φλόριντα, μετά τη σχολική περιοχή του Miami-Dade. Όχι μόνον τα σχολεία στη Φλόριντα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ξανά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το ζήτημα της απαγόρευσης των εντολών μάσκας στα σχολεία, που θεσπίστηκε από τον κυβερνήτη Ron DeSantis την περασμένη εβδομάδα.

Η εντολή του DeSantis, η οποία υπεγράφη στις 30 Ιουλίου, ορίστηκε ως ένας τρόπος για να «προστατεύσει την ελευθερία των γονέων να επιλέγουν» και απείλησε τους υπαλλήλους του σχολείου που επέβαλαν εντολές μάσκας με απώλεια χρηματοδότησης και παρακράτηση αμοιβής.

Το σχολικό συμβούλιο του της κομηείας Broward αφαίρεσε την εντολή του κυβερνήτη, ψηφίζοντας 8 έναντι 1 για να ακολουθήσει την οδηγία των CDC σχετικά με τα παιδιά που πρέπει να φορούν μάσκες στο σχολείο.

“Λάβαμε λίγο ανακούφιση, κρατώντας πρωτόκολλα μάσκας, απολυμαντικό χεριών, επιπλέον απολύμανση”, δήλωσε η Fusco στο CBS Miami.

Σύμφωνα με το κρατικό υπουργείο Υγείας, η Φλόριντα έχει κατά μέσο όρο περισσότερα από 21.600 νέα κρούσματα COVID-19 την ημέρα.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που η ηλιόλουστη πολιτεία έχει θέσει ρεκόρ σε εβδομαδιαία κρούσματα.

Μόνο η Λουιζιάνα είδε περισσότερες μολύνσεις κατά κεφαλή. Οι Tampa Bay Times αναφέρουν ότι η Φλόριντα ανέφερε επίσης 1.071 θανάτους αυτήν την εβδομάδα, αύξηση 74 % σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Δύο παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών. Περίπου 24.000 παιδιά κάτω των 16 ετών διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι αυξημένο κατά 20 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα και υπερδιπλάσιο από τον αριθμό των κρουσμάτων κατά την εβδομάδα 16-22 Ιουλίου.

Η πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου της Κομητείας Broward Rosalind Osgood δήλωσε στο CNN «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν κάνει ακόμα τον εμβολιασμό. Και γίνεται θανάσιμο πράγμα για αυτούς να μην εμβολιαστούν ». «Πρέπει να εμβολιαστείς», είπε η Όσγκουντ. “Αυτή η ασθένεια θα σας σκοτώσει ή θα σας αφήσει μαζί σας μια δια βίου επιπλοκή που όχι μόνο σας επηρεάζει αλλά επηρεάζει και την οικογένειά σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε και νοιάζεστε.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ