Ξανά πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια η συνολική η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων


Πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια αναρριχήθηκε εκ νέου η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, ωθούμενη από το Bitcoin που συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Σύμφωνα με το CoinGecko, που παρακολουθεί περισσότερα από 8.800 νομίσματα, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων ανήλθε στα 2,06 τρισ. δολάρια το Σάββατο που με πέρασε.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, το Bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα στα 47.353 δολάρια, ενώ ανήλθε έως και τα 48.152 δολάρια, που ήταν και το πιο υψηλό από τις 16 Μαΐου.

Η άνοδος των κρυπτονομισμάτων επετεύχθη τις τελευταίες ημέρες παρά την αποτυχία της βιομηχανίας να κερδίσει μία αλλαγή στους φορολογικούς κανόνες των ΗΠΑ.

Το Ethereum διαπραγματεύεται σήμερα στα 3.281 δολάρια, όταν πριν ακριβώς ένα έτος ήταν στα 406 δολάρια. Πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στην υπεραπόδοση του Εthereum, κυρίως η αύξηση της χρήσης πρωτοκόλλων αποκεντρωμένης οικονομίας, τα οποία επικύρωσαν την αξία του δικτύου ως παγκόσμιο χρηματοοικονομική υποδομή για προγραμματιστές.

Πολλοί από τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, αλλά και των εταιρειών αύξησαν ή πρόσθεσαν την έκθεση για πρώτη φορά στο Εthereum κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, καθώς πιστεύουν ότι το περιουσιακό στοιχείο έχει μακροπρόθεσμη ισχύ ισοδύναμη με το Bitcoin, δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους.

Επιπλέον, η αισιοδοξία των επενδυτών αυξήθηκε καθώς το Ethereum μεταβαίνει στο ETH 2.0, το οποία αναμένεται να το μετατρέψει σε αποπληθωριστικό κρυπτονόμισμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ