Φωτιά στην Κερατέα: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο, ανησυχία για τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου


Φωτιά σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Κερατέας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κερατέρας. Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι προς Λαύριο, ενώ πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής. Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την εικόνα που μεταδίδει η τηλεόραση του Open, άνδρες της Αστυνομίας πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να εκκενώσουν τον οικισμό έγκαιρα.

Δήμαρχος Σαρωνικού για φωτιά Κερατέα: Πρόβλημα αν φτάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ανήσυχος για το ενδεχόμενο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα κοντά στον οικισμό Μαρκάτι το πρωί της Δευτέρας να φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου εξέφρασε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου γιατί αν και έχει ξανακαεί η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα» είπε ο κ. Φιλίππου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ