Φωτιές – Πατούλης: Χρειάζονται περισσότερα εναέρια μέσα στα Βίλια – Επεκτείνεται γοργά η φωτιά


Φωτιές Αττική: «Για να προλάβουμε το φως της ημέρας χρειάζεται περαιτέρω εναέριες προσπαθείς δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα», ανέφερε ο κ. Πατούλης

Για την κατάσταση που έχουν τα δυο πύρινα μέτωπα στην Αττική μίλησε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης ο οποίος τόνισε αναφορικά με την φωτιά στην Κερατέα ότι είναι μεγάλη και βρίσκεται πέριξ του οικισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να μην βρεθεί η πυρκαγιά στον μεγάλο Δρυμό της περιοχής. Όπως τόνισε έχει εκκενωθεί ο Άγιος Κωνσταντίνος και έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.

Για το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το τελευταίο μισάωρο η εικόνα είναι καλύτερη αλλά παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την άλλη πλευρά, η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Βίλια, βρίσκεται σε δύσβατο σημείο όπου υπάρχει πυκνό δάσος και δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη στην περιοχή χρειάζονται περισσότερα εναέρια μέσα -επιχειρούν αυτή τη στιγμή 5-6-, ενώ η φωτιά επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς.

Μεγάλη προσπάθεια από την Πυροσβεστική καταβάλλεται στο Όρος Πατέρα, όπου κατευθύνεται αυτή τη στιγμή. «για να προλάβουμε το φως της ημέρας χρειάζεται περαιτέρω εναέριες προσπαθείς δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ