Περπάτημα: Πώς το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία [vid]

Το περπάτημα είναι δωρεάν, είναι εύκολο να το κάνετε και είναι χαμηλού αντίκτυπου άσκηση για τις αρθρώσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τενεσί διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που περπατούσαν είχαν λιγότερο σωματικό λίπος από αυτές που δεν περπατούσαν. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο θρόμβων αίματος. Εκτός από μια εύκολη αερόβια άσκηση, το περπάτημα είναι καλό για σας με πολλούς άλλους τρόπους.

Τα οφέλη του περπατήματος

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία

Το περπάτημα αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση και δυναμώνει την καρδιά. Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που περπατούν μόλις ένα με δύο μίλια την ημέρα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση κατά σχεδόν 11 πόντους σε 24 εβδομάδες. Οι γυναίκες που περπατούν 30 λεπτά την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 20%, και κατά 40% όταν αυξήσουν τον ρυθμό, σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

  • Τονώνει τη διάθεσή σας

Το περπάτημα απελευθερώνει φυσικές παυσίπονες ορμόνες στο σώμα, τις ενδορφίνες – ένα μόνο από τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης. Μια μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Λονγκ Μπιτς, έδειξε ότι όσο περισσότερα βήματα έκαναν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο καλύτερη ήταν η διάθεσή τους.

  • Σας βοηθά να χάσετε βάρος

Ένας γρήγορος περίπατος 30 λεπτών καίει 200 ​​θερμίδες. Με την πάροδο του χρόνου, οι θερμίδες που καίγονται μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση κιλών.

  • Ενισχύει τους μύες

Το περπάτημα τονώνει τους μύες των ποδιών και της κοιλιάς σας – και ακόμη και τους μύες των βραχιόνων αν τους ενεργοποιείται καθώς περπατάτε. Αυτό αυξάνει το εύρος της κίνησής σας, μετατοπίζοντας την πίεση και το βάρος από τις αρθρώσεις στους μύες σας.

  • Βελτιώνει τον ύπνο

Μελέτες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ηλικίας 50 έως 75 ετών, που έκαναν μια ώρα πρωινούς περιπάτους, ήταν πιο πιθανό να ανακουφιστούν από την αϋπνία από τις γυναίκες που δεν περπατούσαν.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here