ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας – Από αύριο (17/8) δηλώνουν οι δήμοι ειδικότητες εργαζομένων


ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς του δημοσίου.

Με βάση έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, οι Δήμοι πρέπει μέχρι τις 17 Αυγούστου να δηλώσουν τις ειδικότητες εργαζομένων που χρειάζονται, σύμφωνα με το dimosio.gr.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα (ΚΕΔΕ) ζητά να υπάρξει και ένα δεύτερο φιλτράρισμα των θέσεων μετά την πρώτη υποβολή και διασταύρωση των προσφερομένων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι Δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες προκειμένου να μη μείνουν κενές θέσεις στο πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πως έγινε δεκτή η πρόταση της ΚΕΔΕ προκειμένου να παραταθεί έως τις 30/09 η εργασία όσων προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση του covid, και οι συμβάσεις τους λήγουν ή έληξαν από την 1η Ιουνίου και μετά, γεγονός που χαρακτήρισε ως μία πολύ θετική εξέλιξη.

Πάντως, εκφράστηκαν αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο η παράταση έως τις 30/09 θα είναι τελικά επαρκής, αφού η πανδημία παραμένει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ