Φωτιά Βίλια: Μάχη για να μην φτάσει σε οικισμούς – Στο Όρος Πατέρα έφτασαν οι φλόγες

Φωτιά Βίλια: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με την δύση του ηλίου

Ιδιαίτερα δύσκολη συνεχίζει να χαρακτηρίζεται η κατάσταση με την μεγάλη φωτιά στα Βίλια, η οποία καίει σε πυκνή δασική έκταση όπου η πρόσβαση των επίγειων μέσων δεν είναι δυνατή. Σε ενημέρωση που είχε το Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική, τονίζεται ότι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν πλέον εννέα ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με την δύση του ηλίου, ενώ οι άνεμοι έχουν ρίξει την έντασή του. Από πλευράς επίγειων μέσων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Στην περιοχή όπου καίει η φωτιά υπάρχουν πολλές κορυφές χωρίς καμία οδική πρόσβαση. Κύριος στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην κατευθυνθεί προς τον οικισμό Βίλια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το Όρος Πατέρα.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ έγιναν έγκαιρα προληπτικές εκκενώσεις. Συγκεκριμένα το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης για τους οικισμούς Άγιο Γεώργιο και Παλαιοχώρι, ενώ ακολούθησαν Αγία Παρασκευή, Μικρό Βαθυχώρι αλλά και το Κρύο Πηγάδι.

Η κυκλοφορία διακόπηκε:

  • Στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο
  • και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η φωτιά καίει σε πυκνή δασική βλάστηση και γίνονται αγωνιώδης προσπάθειες να ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς. Επίσης δήλωσε ότι: «ελπίζουμε να οριοθετηθεί η φωτιά προτού νυχτώσει».

Οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here