Κορονοϊός – Γώγος: Προειδοποίηση για όσους επιστρέφουν από τα «κόκκινα» νησιά

Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για μέτρα τα οποία πρέπει να λάβουν κατά την επιστροφή τους οι εκδρομείς του καλοκαιριού

Ανησυχία κυριαρχεί στις τάξεις των λοιμωξιολόγων εν όψει της επιστροφής των εκδρομέων του καλοκαιριού οι οποίοι τον τελευταίο καιρό διέμεναν στα λεγόμενα «κόκκινα» νησιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, «το στέλεχος Δ’ έχει κυκλοφορήσει στους νέους που είναι στα νησιά και διασκεδάζουν και για αυτό υπάρχει μια διασπορά στα νησιά τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ”κόκκινα”», δήλωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για διασπορά του ιού και στην υπόλοιπη χώρα με την επιστροφή αυτών των εκδρομέων, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα από την πλευρά των τελευταίων. «Είναι μεγάλη σημασία να κάνει κάποιος τεστ γυρίζοντας, σελφ ή αντιγονικό. Επίσης υπάρχει σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού, υπολογίζεται στις 3 ή 4 μέρες», ανέφερε ο καθηγητής.

Αναφορικά με το στο σύστημα υγείας τόνισε πως , πέρα από την Κρήτη, βλέπουμε πλέον και στην Αττική μια μικρή πίεση, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα δούμε τα φαινόμενα που είχαμε παλαιότερα.

Επιπλέον, ο κ. Γώγος έκανε έκκληση για εμβολιασμό στους 40ρηδες, 50ρηδες, 60ρηδες αλλά και στους νέους για να επιστρέψουν στο πανεπιστήμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here