Κορονοϊός – Ιράν: Νέο τραγικό ρεκόρ για 24 συνεχόμενη ημέρα με 655 νέους θανάτους


Κορονοϊός: Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 655 ασθενείς με την COVID-19, νέο τραγικό ρεκόρ που κατέρριψε αυτό της προηγουμένης (620 θάνατοι), ενώ διαγνώστηκαν 41.194 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 98.483 νεκρούς επί συνόλου 4.467.015 μολύνσεων αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 7.379 ασθενείς με την COVID-19, κατά τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι χθες στη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν λάβει μια δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 πάνω από 15,45 εκατ. πολίτες, ωστόσο μόνο 4,38 εκατ. έχουν λάβει δύο δόσεις.

Για να ελεγχθεί το λεγόμενο πέμπτο κύμα της πανδημίας χθες Δευτέρα τέθηκαν σε εφαρμογή πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τις αρχές, με το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα απαραίτητη για πέντε ημέρες. Επιβλήθηκε επίσης για το ίδιο διάστημα απαγόρευση μετακινήσεων από τη μια επαρχία στην άλλη, εξαιρουμένων μόνο όσων είναι ανάγκη να γίνονται και αυτών των ασθενοφόρων, καθώς και των ομαδικών προσευχών σε κλειστούς χώρους λατρείας. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τους δρόμους εντελώς άδειους σε διάφορες ιρανικές πόλεις.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ