ΗΠΑ Fauci: Απορρίπτει τη μελέτη για την αποτελεσματικότητα της δέλτα μεταξύ των εμβολίων Moderna και Pfizer ως οδηγού για ενισχυτικές λήψεις


ΗΠΑ Fauci: Ο Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Δρ. Φράνσις Κόλινς, αποκαλεί τη μάσκα «ιατρική συσκευή που σώζει τη ζωή» και υποστηρίζει ότι «είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η πολιτική και η πόλωση εμπόδισαν ένα απλό μέτρο δημόσιας υγείας». Ο Δρ Anthony Fauci απέρριψε μια μελέτη που έκρινε ότι το εμβόλιο Moderna ήταν πιο αποτελεσματικό από το Pfizer κατά της παραλλαγής δέλτα του COVID-19. 

Η Mayo Clinic και η εταιρεία βιοτεχνολογίας nfrence με έδρα το Κέιμπριτζ πραγματοποίησαν τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο medrvix την περασμένη εβδομάδα, αναλύοντας δείγματα επιπολασμού παραλλαγής δέλτα στη Μινεσότα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό υποδεικνύει ότι τα άτομα πρέπει να αναζητήσουν μια δόση Moderna για τον ενισχυτικό εμβολιασμό, ο Fauci διαφώνησε. “Αυτή η μελέτη … είναι μια εκ των προτέρων εκτύπωση, δεν έχει αξιολογηθεί πλήρως”, δήλωσε ο Fauci στο “Face the Nation” του CBS.

«Δεν αμφιβάλλω για το τι βλέπουν, αλλά υπάρχουν πολλές μπερδεμένες μεταβλητές εκεί, σχετικά με το πότε ξεκίνησε, τον σχετικό αριθμό των ανθρώπων σε αυτήν την ομάδα που ήταν δέλτα έναντι άλφα – αυτή τη στιγμή, αν πάρουμε ενισχυτές … είναι σαφές ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τους ανθρώπους, αν είναι δυνατόν, να πάρουν την ώθηση από το αρχικό εμβόλιο ».

Ο Fauci τόνισε για άλλη μια φορά ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομη πλήρης εξουσιοδότηση, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προσπαθειών εμβολιασμού.

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων, Δρ. Rochelle Walensky, ενέκρινε την Παρασκευή ενισχυτικές λήψεις για μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν είτε μια δόση Pfizer είτε Moderna.

Μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι οι ενισχυτικές λήψεις ήταν ένα απαραίτητο βήμα. Οι ασθενείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για αναμνηστικές λήψεις σύμφωνα με τη σύσταση και την τροποποιημένη έγκριση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν εκείνους με μέτρια έως σοβαρή ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως δέκτες στερεών οργάνων, ασθενείς με προχωρημένη ή μη θεραπεία λοίμωξης HIV και εκείνους που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή υψηλής δόσης και θεραπείες για τον καρκίνο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια για τον τρόπο καθορισμού νέων ομάδων που θα επιτρέπουν τη λήψη ενισχυτικών λήψεων, ο Fauci ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δεδομένα σε “καθημερινή και εβδομαδιαία βάση” για να καθορίσει εάν, πότε και σε ποιον θα διανείμει ενισχυτικά πλάνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ