Νίκος Χαρδαλιάς: Η ένταση προκάλεσε το ισχαιμικό – Ευχές και από την αντιπολίτευση για τον υφυπουργό


Νίκος Χαρδαλιάς: Μεταξύ του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής και του γραφείου του στην Πολιτική Προστασία «χτύπησε» το ισχαιμικό επεισόδιο τον υφυπουργό ο οποίος νοσηλεύεται πια εκτός κινδύνου στο Αγία Όλγα. Σωρεία ευχών από τον πολιτικό κόσμο.

Εν ώρα εργασίας ανάμεσα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και την έδρα της Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο Φάρος στο Μαρούσι βρισκόταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την ώρα που υπέστη καρδιολογικό επεισόδιο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και έναν πόνο στο στήθος. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, καθώς είχε υποστεί ανάλογο επεισόδιο στο παρελθόν. Η πρότερη εμπειρία του τον βοήθησε να αντιληφθεί αμέσως ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Ο υπασπιστής του γρήγορα τον μετέφερε με το υπηρεσιακό όχημα στην καρδιολογική κλινική του «Αγία Όλγα», όπου διαπιστώθηκε το ισχαιμικό επεισόδιο.

Αμέσως εισήχθη στη χειρουργική μονάδα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση που ήταν απολύτως επιτυχής. Ακολούθως μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου αναμένεται να παραμείνει για τρία 24ωρα. Ο κ. Χαρδαλιάς έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και σύμφωνα με τους συνεργάτες του έχει καλή ψυχολογία.

Τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται τις τελευταίες 15 ημέρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απασχολούσαν σχεδόν όλο το 24ωρο τον υφυπουργό, ο οποίος κοιμόταν λίγες ώρες και διένυε περίοδο μεγάλης έντασης.

Στο πλευρό του η σύζυγός του, ευχές από τον πολιτικό κόσμο

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του είναι η σύζυγός του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υφυπουργός έχει επικοινωνία και μάλιστα από τους πρώτους που είχαν συνομιλία μαζί του, ήταν ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξυπακούεται βέβαια πως απέχει από την ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών και της πανδημίας καθώς η πίεση των γεγονότων των τελευταίων ημερών, συνέβαλε καθοριστικά στο να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του και να φτάσει στο ισχαιμικό επεισόδιο.

Ανάλογα μηνύματα κατέφτασαν και από άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

«Ευχές για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή σύντομα στα καθήκοντά του στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουρός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Εύχομαι καλή ανάρρωση στον Νίκο Χαρδαλιά, τον άνθρωπο που εργάσθηκε με αυταπάρνηση για την υγεία και την ασφάλειά μας από τον Ιούλιο του 2019», ήταν το αντίστοιχο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Εύχομαι και δημοσίως στον Νίκο Χαρδαλιά, γρήγορα περαστικά, όπως και όλοι μας εδώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο πως θα νικήσει και σε αυτή τη μάχη», είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των πυρκαγιών.

Ευχές και από την αντιπολίτευση

Οι ευχές για ταχεία ανάρρωση και περαστικά καταφθάνουν κατά ριπάς στο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετέφερε τις ευχές για περαστικά και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανέφεραν από τον ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες εύχονται στον Νίκο Χαρδαλιά και την οικογένειά του, «γρήγορα περαστικά και καλή επάνοδο στα καθήκοντά του».

Τις δικές του ευχές, απέστειλε και το Κίνημα Αλλαγής μέσω του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη. «Το Κίνημα Αλλαγής εύχεται περαστικά στον Ν. Χαρδαλιά, καλή και γρήγορη ανάρρωση», έγραψε στο Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ