Αφγανιστάν: Η εντυπωσιακή εικόνα μέσα από αμερικανικό μεταγωγικό που έφυγε από την Καμπούλ


Αφγανιστάν: Τις δραματικές στιγμές που καταγράφονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αποτυπώνει η φωτογραφία από αμερικανικό μεταγωγικό γεμάτο με πρόσφυγες

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ αποτελεί το επίκεντρο του δράματος που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στο Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον οχτώ ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους στου χώρους του «Χαμίντ Καρζάι» όπως είναι το όνομα του αεροδρομίου.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην πίστα του αεροδρομίου αναζητώντας έναν τρόπο να επιβιβαστούν σε κάποια από τις πτήσεις εκκένωσης που σχεδιάζονται από τις κυβερνήσεις των χωρών της Δύσης.

Την απελπισία των ανθρώπων αποτυπώνουν οι φωτογραφίες μέσα από το ένα από τα δύο αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 το οποίο απογειώθηκε την Κυριακή από την Καμπούλ με προορισμό το Κατάρ.

Όπως αναφέρει το Defence One την ώρα που το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τις διαδικασίες απογείωσης, εκατοντάδες τρομοκρατημένοι Αφγανοί εισέβαλαν σε αυτό και κάθισαν στο πάτωμα προκειμένου να καταφέρουν έτσι να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ανθρώπων που κατάφεραν να μπουν στο αμερικανικό μεταγωγικό ήταν τελικά 640 αν και η αρχική πληροφορία μιλούσε για 800. Σημειώνεται ότι κανονικά το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει μέχρι 150 στρατιώτες ωστόσο το βάρος δεν είναι πρόβλημα καθώς το C-17 μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 77 τόνους.

Όπως αναφέρει πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της ήταν το πλήρωμα του αεροσκάφους που τελικά έδωσε το «πράσινο φως» για την απογείωση παρά την εισβολή.

Εκατοντάδες Αφγανοί μέσα σε αμερικανικό μεταγωγικόDefence One

Αντίστοιχα δραματικό ήταν και το βίντεο που με εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν δίπλα σε ένα θηριώδες μεταγωγικό προκειμένου να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε αυτό.

Η πιο δραματική στιγμή, ωστόσο, ήταν αυτή με το βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει ανθρώπους να πέφτουν στο κενό από αεροπλάνο που απογειώνεται.

Το πρακτορείο Asvaka έκανε λόγο για δύο άτομα που πέφτουν από το αεροσκάφος καθώς αυτό κερδίζει ύψος, ωστόσο η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, στρατιωτικά αεροσκάφη που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν άρχισαν να απογειώνονται το πρωί της Τρίτης καθώς το πλήθος που είχε καταλάβει χθες Δευτέρα την πίστα του αεροδρομίου απομακρύνθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ