Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτοί 120 αρχαιολογικοί χώροι στις 22 Αυγούστου – Δείτε τη λίστα

Τις εκδηλώσεις για την φετινή πανσέληνο του Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού

Έτοιμη είναι από το υπουργείο Πολιτισμού η λίστα με τους 120 αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοί και με δωρεάν είσοδο το βράδυ της 22ας Αυγούστου για την πανσέληνο.

Σε 52 από τους αρχαιολογικούς χώρους θα φιλοξενηθούν και ποικίλες εκδηλώσεις ενώ ορισμένες από αυτές θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες ημερομηνίες, ως εξής:

  • Παρασκευή 20 Αυγούστου: – Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, στην Ημαθία
  • Σάββατο 21 Αυγούστου:

Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην Κεφαλλονιά
Άνω Κάστρο Μυτιλήνης
Αρχαίο θέατρο Μίεζας, στην Ημαθία
Αρχαιολογικός χώρος Ελέας, στην Θεσπρωτία

  • Δευτέρα 23 Αυγούστου : – Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού, στο Κιλκίς
  • Τετάρτη 25 Αυγούστου: – Αρχαιολογικός χώρος Λουτρό Πολυκάστρου, στο Κιλκίς

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις. Πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Ως θέμα της αφίσας για την φετινή πανσέληνο του Αυγούστου επιλέχθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων -Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της Eπανάστασης.

H αφίσα των φετινών εκδηλώσεων για την πανσέληνο του ΑυγούστουΥπουργείο Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους 120 ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο (ekdilosis-panselinos-avgoustos.xlsx | 31.39 KB | application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here