Φωτιά στα Βίλια: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις – Ξεκίνησαν τις ρίψεις και τα δύο μεγαθήρια Ilyushin

Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η κατάσταση στην πυρκαγιά – Στη μάχη και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ilyushin» με άλλα 22 εναέρια

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης, μπήκαν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στα Βίλια και τα μεγαθήρια «Ilyushin» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω από τα μέτωπα στο όρος Πατέρας.

Τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έρχονται να ενισχύσουν την δύναμη κρούσης του μηχανισμού πυρόσβεσης και ειδικότερα τα εναέρια μέσα, που έχουν ήδη ενισχυθεί, και επιχειρούν συνολικά 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το άλλο ρωσικό Beriev-200.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα και καίει πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, ‘Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα, αλλά η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στα Βίλια έχει σπάσει σε τρία μέτωπα, η κατεύθυνση του ενός -γεωγραφικά- είναι προς τα Μέγαρα, το δεύτερο είναι σε ένα ύψωμα πριν το όρος Πατέρα και το τρίτο με κατεύθυνση προς την Οινόη», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έκανε γνωστό ότι και στα τρία σημεία επιχειρούν εναέρια μέσα.

Το στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν είναι να προλάβουν κάποια μεγάλη αναζωπύρωση τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι τις 18.00 που ανεβαίνει η θερμοκρασία και δημιουργεί κινδύνους για ταχύτερη εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Μέχρι στιγμής στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 μποφόρ, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός τις ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο πεδίο, ενώ επιχειρούν και πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή του στρατού και μηχανημάτων, ενώ τη δύσκολη δουλειά στα δύσβατα σημεία έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα.

Φωτιά στην Κερατέα: Βελτιωμένη η εικόνα

Συνεχώς βελτιώνεται η κατάσταση και στην πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει φλόγα και αντιμετωπίζονται μόνο κάποιες εστίες που καπνίζουν στην περίμετρο, η οποία επί της ουσίας έχει οροθετηθεί, αν και δεν έχει δοθεί επίσημα. Για τις μεσημβρινές ώρες κάνουν συνεχώς ρίψεις δύο ελικόπτερα, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here