Κορωνοϊός εξέλιξη: Οι νυχτερίδες υπεύθυνες για την εμφάνιση του

Στα τέλη του 2019 οι υγειονομικοί υγείας της κινέζικης πόλης wuhan , εντοπίσανε ότι ο κορωνοιός άρχισε να ξεσπάει σε μία αγορά θαλασσινών.

Παρ’ όλα αυτά ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη αυτής της κατάστασης μπορούμε να πούμε ότι το μυστήριο για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο παραμένει ένα μυστήριο.

Από που προέρχεται ο ιός

  • Ο ιός Sars covid-2, ο οποίος ανιχνεύθηκε στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιός ο οποίος κατά κύριο λόγο εντοπίζετε σε παγκολίνες, πεταλούδες και νυχτερίδες κατά το σήμερα γιατί κατά το παρελθόν δεν είχε καμία σχέση γενεαλογικά με τις παραπάνω κατηγορίες.

Λόγος εύρεσης εξέλιξης

  • Ένας λόγος που οι επιστήμονες ψάχνουν την εξέλιξη του ιού είναι επειδή πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει ώστε να ανακαλύψουν τον τρόπο να τον αναχαιτίσουν.

Τρόποι διεξαγωγής μελετών

  • Οι επιστήμονες πήραν δείγμα από άτομα που έπασχαν από κορωνοιό από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τα τέλη του 20 και προσπάθησαν να τους αντιπαραθέσουν σε 69 ιούς νυχτερίδας προκειμένου να βρουν συμβατότητα μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα μελετών

  1. Από τις μελέτες προέκυψε ότι ο ιός του κορωνοιού άρχισε να μεταδίδετε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους πολλά χρόνια πριν.
  2. Ακόμα προέκυψε ότι από το 2019-και σήμερα ο ιός είχε ελάχιστες εξελεγκτικά γονιδιακές αλλαγές , γεγονός που αποδικνύει ότι στον νέο του σώμα δηλαδή το ανθρώπινο, προσαρμόστηκε πάρα πολύ καλά και γι αυτό τον λόγο μπορεί να τον χτυπήσει πάρα πολύ εύκολα.
  3. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στους επιστήμονες και το γεγονός ότι ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι αυτό είναι αρκετά περίεργο.

Συμπέρασμα μελέτης

  • Οι επιστήμονες κλείνουν την μελέτη τους, τονίζοντας ότι κάθε ιός που μεταδίδετε από άλλον ξενιστή όπως είναι οι νυχτερίδες σε άλλον ξενιστή όπως είναι ο άνθρωπος θέλουν και ένα άλφα χρονικό διάστημα ώστε να καταφέρουν να προσαρμοστούν. Γεγονός που στην περίπτωση του Κορωνοιού προσαρμόστηκε αμέσως στο ανθρώπινο σώμα.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here