Δεντρολίβανο: Το πολυχρηστικό αιθέριο έλαιο με αναλγητικές, αγχολυτικές και αντιφελγμονώδεις δράσεις [vid]


Γνωστό κυρίως ως μαγειρικό βότανο, το δεντρολίβανο προέρχεται από την οικογένεια της μέντας και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για αιώνες. Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου έχει ξυλώδες άρωμα και θεωρείται βασικός άξονας στην αρωματοθεραπεία. Ωστόσο, το έλαιο δεντρολίβανου έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από τη θεραπεία παθήσεων και πόνων έως την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, καθιστώντας το ένα ευεργετικό λάδι να έχετε στο σπίτι σας.

  • Καταπολέμηση του γαστρεντερικού στρες

Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει μια ποικιλία από γαστρεντερικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, αέρια, κράμπες στο στομάχι, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα. Διεγείρει επίσης την όρεξη και την πέψη. Για στομαχικές παθήσεις, συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή αμυγδάλου με 5 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου και κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στην κοιλιά σας.

  • Ανακουφίστε από το άγχος

Η έρευνα δείχνει ότι η απλή εισπνοή του αρώματος του αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες στο αίμα σας. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης προκαλούνται από άγχος, ή οποιαδήποτε σκέψη ή γεγονός που θέτει το σώμα σας σε κατάσταση «μάχης ή φυγής». Όταν το στρες είναι χρόνιο, η κορτιζόλη μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους, οξειδωτικό στρες, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις.

Μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος αμέσως χρησιμοποιώντας διαχύτη αιθέριου ελαίου ή ακόμα και εισπνέοντας πάνω από ένα ανοιχτό μπουκάλι.

Για να δημιουργήσετε ένα σπρέι αρωματοθεραπείας κατά του στρες, απλά συνδυάστε σε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι 6 κουταλιές νερό με 2 κουταλιές βότκα και προσθέστε 10 σταγόνες λάδι δεντρολίβανου. Χρησιμοποιήστε αυτό το σπρέι τη νύχτα στο μαξιλάρι σας για να χαλαρώσετε ή ψεκάστε το στον αέρα σε εσωτερικούς χώρους οποιαδήποτε στιγμή για να ανακουφίσετε το άγχος.

  • Μειώστε τον πόνο και τη φλεγμονή

Το έλαιο δεντρολίβανου έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε κάνοντας μασάζ με το λάδι στην πληγείσα περιοχή. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι φορέα με 5 σταγόνες δεντρολίβανο. Χρησιμοποιήστε το για πονοκεφάλους, διαστρέμματα, μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς ή αρθρίτιδα. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε στην μπανιέρα και να προσθέσετε μερικές σταγόνες λάδι δεντρολίβανου.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ