Νεανικό δέρμα: Φάτε ένα αβοκάντο την ημέρα για λαμπερό και νεανικό δέρμα [vid]


Το αβοκάντο όχι μόνο έχει τεράστια οφέλη για την υγεία, αλλά κάνει επίσης θαύματα για το δέρμα. Η δύναμη των αντιοξειδωτικών, των υγιεινών λιπαρών και των βιταμινών που περιέχει προσφέρει απίστευτα οφέλη τόσο εντός όσο και εκτός.

Το δέρμα σας θα φαίνεται νεότερο και πιο καθαρό χάρη στα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι απολύτως απαραίτητα για ένα υπέροχο, λαμπερό δέρμα. Το αβοκάντο έχει αντιοξειδωτική δράση,καθώς περιέχει 2 από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές βιταμίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, καθώς και λουτεΐνη που είναι ένα είδος αντιοξειδωτικού.

  • Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο δέρμα, ιδανική για τη θεραπεία και την πρόληψη φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων όπως η ακμή. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προώθηση και αποτροπή της διάσπασης του κολλαγόνου και της ελαστίνης, δύο δομικών πρωτεϊνών που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό.
  • Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την επιδιόρθωση των ιστών καθώς και για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συνήθως συμβάλλουν στα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως τις λεπτές γραμμές.
  • Η λουτεΐνη βοηθά να διατηρείται το δέρμα σας ενυδατωμένο εμποδίζοντας τη διάσπαση σημαντικών λιπιδίων του δέρματος και αυξάνοντας την περιεκτικότητα του σε νερό.

 

Τα καλά λιπαρά θα ενυδατώσουν και θα ενυδατώσουν το δέρμα σας

Το λίπος μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας και το ίδιο ισχύει όταν πρόκειται για το δέρμα σας. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε 2 τύπους λιπαρών, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

  • Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ενυδατώνουν το δέρμα και το αφήνουν απαλό στην υφή.
  • Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα προστατεύουν από περιβαλλοντικές βλάβες όπως οι βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων.

Ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο από μέσα προς τα έξω, ενώ καταπραϋνει και προστατεύει από τις βλάβες του ήλιου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το αντηλιακό σας!

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ