Χαλκιδική: Συνέλαβαν Σουηδό που είχε μεταφέρει 337 κιλά κοκαΐνης στη χώρα του – «Ξέπλενε» και χρήμα


Στη σύλληψη στη Χαλκιδική ενός 38χρονου Σουηδού ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις σουηδικές αρχές προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Χειροπέδες σε έναν 38χρονο Σουηδό ο οποίος ήταν καταζητούμενος στη χώρα του για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος πέρασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η σύλληψη έγινε στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης και συνεργασίας με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα από τη Σουηδία ο 38χρονος κατηγορείται, από κοινού με συνεργούς του, για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εισαγωγής, μέσω θαλάσσης, ποσοτήτων κοκαΐνης που προσεγγίζουν τα 337 κιλά κοκαΐνη. Επιπλέον ο ίδιος, μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, φέρεται, βάσει των ίδιων εγγράφων, να νομιμοποίησε από την παράνομη δραστηριότητά του, ποσό ύψους 400.000 ευρώ, αγοράζοντας ακίνητα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά.

Οι πράξεις που τού αποδίδουν οι σουηδικές Αρχές φαίνεται να τελέστηκαν από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, στη Σουηδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 38χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ