Φωτιά στα Βίλια: Θέμα χρόνου η ΕΔΕ για την παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin


Βίλια: Απαντήσεις για το λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin αναζητά η Πυροσβεστική

Θέμα χρόνου είναι να διαταχθεί από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για παρ’ ολίγον αεροπορικό δυστύχημα στη φωτιά στα Βίλια με εμπλοκή του ρωσικού Ilyushin.

Πηγές της Πυροσβεστικής που μίλησαν στο Newsbomb.gr επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA χθες, Τρίτη, κάνοντας λόγο για λάθος που θα μπορούσε κατά τις μεσημεριανές ώρες χθες να οδηγήσει σε πολύνεκρο δυστύχημα.

Αναλυτικότερα το ρωσικό γιγαντιαίο αεροσκάφος Ilyushin επιχείρησε το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 5-10 λεπτά νωρίτερα από ό,τι έπρεπε με αποτέλεσμα να μην έχουν προλάβει να φύγουν από το σημείο της ρίψης τα υπόλοιπα μικρότερα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο. Σημειώνεται ότι λόγω του όγκου που έχει το Ilyushin, την ώρα που επιχειρεί πρέπει να μην υπάρχουν άλλα εναέρια μέσα στην περιοχή.

Η ΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη λάθος συνεννόηση και ποιος φέρει την ευθύνη για την απογείωση και τη ρίψη νερού από το ρωσικό αεροσκάφος την επίμαχη στιγμή.

Οι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι το συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής που πετάει πάνω από το φλεγόμενο μέτωπο από πολύ υψηλό σημείο και δίνει εντολές και οδηγίες για το πού πρέπει να γίνουν οι ρίψεις και σε ποιο υψόμετρο μπορεί να πετάξει το κάθε μέσο για να μην προκληθεί ατύχημα, το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής όπως και οι υπεύθυνοι για το ρωσικό αεροσκάφος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ