Σάντουιτς Tip: Τορτίγια με όποια υλικά θέλετε χωρίς να “τρέχουν” και να λερώνουν

Σάντουιτς Tip: Viral έχει γίνει μια τάση στο TikTok που αφορά στο σωστό τύλιγμα ενός σάντουιτς, με το hashtag #tortillawrap να έχει συγκεντρώσει πάνω από 16,3 εκατομμύρια προβολές. Σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε ένα σάντουιτς. Το έχετε ονειρευτεί και μόλις πάτε να βάλετε όλα τα υλικά που θέλετε, διαπιστώνετε πως είτε το σάντουιτς δεν κλείνει (εντάξει μην υπερβάλλετε και τόσο πολύ στις ποσότητες), είτε «τρέχουν» από μέσα τα υλικά που βάλατε σε κάθε σας μπουκιά. Αλλά χάρη σε ένα ιδιοφυές κόλπο που τώρα έχει γίνει viral στο TikTok, οι μέρες των ακατάστατων τυλιγμένων σάντουιτς, έχουν τελειώσει επίσημα. Το κόλπο, τράβηξε αρχικά την προσοχή του ίντερνετ από την χρήστη του TikTok @ellcarter1, η οποία χώρισε ουσιαστικά την τορτίγια σε 4 τεταρτημόρια, βάζοντας ένα διαφορετικό υλικό στο καθένα από αυτά.

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ. Φυσικά, μέσα σε αυτήν μπορείτε να βάλετε ό,τι χωράει ο νους σας: από τριμμένο τυρί και ζαμπόν, μέχρι αυγό, μπέργκερ, κοτόπουλο αλλά και φρούτα ή και σοκολάτα.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο σάντουιτς

Ξεκινήστε με μία μεγάλη τορτίγια και κάντε μια σχισμή από την μία άκρη μέχρι την μέση της. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρώτο υλικό στο κάτω δεξί τεταρτημόριο – προτιμήστε να βάλετε κάποια πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή αυγά.

Προσθέστε κάτι κρεμώδες ή σάλτσα στα επόμενα δύο, για να ενισχύσετε τη γεύση της πρωτεϊνης

Τελειώστε με λίγο τυρί. Αυτή είναι η «κόλλα» που θα συγκρατήσει τα υλικά μαζί.

Διπλώστε το πρώτο τεταρτημόριο πάνω από το δεύτερο.

Διπλώστε το δεύτερο τεταρτημόριο πάνω από το τρίτο.

Ολοκληρώστε με το τελευταίο τεταρτημόριο, ώστε να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο.

Κι ενώ υπάρχουν άπειρες εκδοχές για σάντουιτς σε θερμοκρασία δωματίου, αρκετοί προτείνουν ένα τελευταίο βήμα. Να το ψήσετε στην τοστιέρα.

Αναποδογυρίστε το μετά από δύο ή τρία λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα και έχει πάρει ωραίο χρώμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here