Κύπρος: Aναστάτωση στο χωριό που λειτούργησε ο ο Μητροπολίτης Μόρφου


Αναστάτωση στην μικρή, ορεινή κοινότητα Τρείς Ελιές στην Κοιλάδα Μαραθάσας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος νοσεί με κορονοϊό.

Ο λόγος; Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου ο Ιεράρχης βρέθηκε στο χωριό και στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοσώτειρας για προχείριση ιερομονάχου σε πνευματικό, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μιλώντας στο alphanews.live o Κοινοτάρχης Τριών Ελιών Χριστόφορος Ιωαννίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε κρούσμα της πανδημίας ανάμεσα στους κατοίκους της κοινότητας, καθώς έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες από την παρουσία του Ιεράρχη στο χωριό.

“Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας, δεν ξέρουμε εάν μας έβαλε στις επαφές του ο Μητροπολίτης. Εμείς το ακούσαμε από το ράδιο.”

Οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης προγραμματίζουν να ενημερώσουν σχετικά όλους τους κατοίκους από πόρτα σε πόρτα, ώστε σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού να προβεί έγκαιρα στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους.

“Προς το παρόν δεν ακούσαμε να έχει κάποιος συμπτώματα. Τώρα που ακούστηκε αυτό το πράγμα θα κάνουμε γύρο στο χωριό, τουλάχιστον να μας πει κάποιος εάν έχει συμπτώματα.”

Την ίδια ώρα, ο Κοινοτάρχης Τριών Ελιών εξέφρασε πρόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με το Υπουργείο Υγείας και να ζητήσει να μεταβεί στο χωριό κλιμάκιο λειτουργών για τη διενέργεια rapid test. Ο κύριος Ιωαννίδης ανέφερε ότι τη Θεία Λειτουργία ανήμερα Δεκαπενταύγουστου παρακολούθησαν εκατόν είκοσι περίπου πρόσωπα εντός του Ιερού Ναού, ενώ αρκετοί πιστοί βρίσκονταν στον περίβολο.

Ακολούθως, το Κοινοτικό Συμβούλιο παρέθεσε γεύμα στον Μητροπολίτη Μόρφου και τη συνοδεία του, καθώς και στους συγγενείς του ιερομονάχου που προχειρίστηκε σε πνευματικό. Στο γεύμα που παρατέθηκε παρακάθισαν τριάντα περίπου άτομα και ουδείς από τους κατοίκους των Τριών Ελιών.

“Ήταν σε αραιές θέσεις σε κλειστό χώρο με πολλή εξαερισμό. Έχει μεγάλες πόρτες και παράθυρα.”

Στο τελευταίο κήρυγμα του στις Τρείς Ελιές και προτού διαγνωστεί ότι νοσεί με τον κορονοϊό, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος τα έβαλε με τη “νέα εποχή” και υποστήριξε ότι “θέλει να κάμει ανθρώπους παλαβούς που να μην μπορούν να διαλέγουν το καλό από το κακό.”

Απευθυνόμενος προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα που συγκεντρώθηκε στην εκκλησία, ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα και “η Παναγιά να φροντίζει τις Τρείς Ελιές και την Κύπρο μας σε μια εποχή που όλα δοκιμάζονται, που η φύση σε όλο τον πλανήτη στενάζει και απειλείται με μεγάλες ανατροπές και ταραχές, σεισμούς, λοιμούς, λιμούς και καταποντισμούς και όλα αυτά ένεκα των αμαρτιών μας.

“Όσο μετανοούμε, τόσο λιγότερα θα είναι και τα κακά που θα ζήσουμε. Εύχομαι να είναι σύντομα, να είναι περαστικά, να έχουμε δυνάμεις να τα διαχειριστούμε. Δεν θα τα αποφύγουμε, δεν θα τα ξεφύγουμε δεῖ ταῦτα πάντα γενέσθαι για να έρθουν τα ωραία, τα ευχάριστα, τα μεγάλα.”

Σε ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου αναφέρει ότι ο Ιεράρχης ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του, ενώ “δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID19.”

“Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα ιώσεως και υπεβλήθη στο τεστ του COVID – 19, όπου και βρέθηκε θετικός. Ο Πανιερώτατος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021 οπόταν και θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου που θα τελεσθεί στο χωριό Πρόδρομος, όπου και θα προχειρίσει σε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Δημοσθένους. Τονίζεται ότι καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Πανιερώτατος δεν θα δέχεται επισκέψεις και δεν θα απαντά σε τηλεφωνήματα. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID – 19.

Ευχή Πανιερωτάτου: Εύχομαι σε όλους τους ασθενούντες η Παναγία να τους σκεπάζει και να έχουν την υπομονή και την πίστη των Αγίων. Ἀνήρ δέ φρόνιμος ησυχίαν ἄγει”

Μετ’ ευχών

Ο Μόρφου Νεόφυτος

Ευρύχου 18 Αυγούστου 2021″.

Πηγή: alphanews.live

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ