Στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Στα 525 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση


Στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών αναρριχήθηκε σήμερα η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο Χρηματιστήριο Αθηνών , με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ.

Ο τίτλος της εισηγμένης έκλεισε στα υψηλά ημέρας, ήτοι στο 1,510 ευρώ, σημειώνοντας κέρδη 4,28% σε ημερήσια βάση, ενώ συνολικά άλλαξαν χέρια 549.640 μετοχές , με την αξία των μετοχών αυτών να διαμορφώνεται στα 810.144,61 ευρώ.

Σε μεγάλο βαθμό η άνοδος της μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οφείλεται στις συνεχείς αγορές μετοχών από την πλευρά της Reggeborgh, αλλά και στις αγορές από την πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη.

Η κεφαλαιοποίησή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει πλέον ανέλθει στα 525 εκατ. ευρώ, όταν πριν από ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2020 ήταν στα 156 εκατ. ευρώ.

Αυτά το ράλι της μετοχής δεν θα είχε προκύψει εάν δεν είχε υπάρξει εξ αρχής το ενδιαφέρον της Reggeborgh για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το οποίο πυροδότησε τις σημαντικές αλλαγές εντός της εισηγμένης και οδήγησε στην επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου και στην στήριξη του ΑΚΤΩΡΑ.

Αναμφισβήτητα η εκτόξευση της μετοχής της εισηγμένης οφείλεται στην επένδυση των Ολλανδών και στο ότι εμφατικά κατάδειξαν πως ήλθαν για να μείνουν στην εταιρεία. Ξεκάθαρη δε απόδειξη αυτού το business plan που τρέχει η Διοίκησής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπό το δίδυμο Μυλωνογιάννη- Μπουλούτα.

Πάντως, το ανοδικό σερί του τίτλου συντηρείται και από τις συνεχιζόμενες αγορές μετοχών από την πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, οι οποίοι ήδη διαθέτουν το 29% των μετοχών της εταιρείας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ