Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι


Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΑΕ επιβεβαίωσε πως ο πρόεδρος του Αφγανιστάν βρίσκεται στη χώρα.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών αυτής της χώρας του Κόλπου, μετά την αναχώρησή του καθώς οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ μπορεί να επιβεβαιώσει πως τα ΗΑΕ καλωσόρισαν τον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και την οικογένειά του στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους», ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν ειρήνη κατά την είσοδό τους στην Καμπούλ, λέγοντας πως δεν θα εκδικούνταν τους παλιούς τους εχθρούς και θα σέβονταν τα δικαιώματα των γυναικών, εντός του πλαισίου του ισλαμικού νόμου.

Ωστόσο χιλιάδες Αφγανοί, πολλοί εκ των οποίων βοηθούσαν τις ξένες δυνάμεις επί δύο δεκαετίες, προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Περίπου 5.000 διπλωμάτες, προσωπικό ασφαλείας, εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής και Αφγανοί έχουν απομακρυνθεί από την Καμπούλ μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, είπε στο Reuters Δυτικός αξιωματούχος την Τετάρτη.

Οι Ταλιμπάν έδωσαν την πρώτη τους συνέντευξη Τύπου από την επιστροφή τους στην Καμπούλ την Τρίτη, υποστηρίζοντας πως θα είναι πιο ήπιοι ως προς την επιβολή των νόμων τους σε σχέση με το 1996-2001. «Δεν θέλουμε εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς» είπε σε δημοσιογράφος ο κύριος εκπρόσωπός τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Reuters-AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ