Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Αξιόμαχα τα εναέρια μέσα – Η ασφάλεια δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης


Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την φωτιά στα Βίλια που μαίνεται ανεξέλεγκτη, απειλώντας το κεφαλοχώρι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων και ειδικά αυτό των Βιλίων που μαίνεται ανεξέλεγκτο για τρίτη ημέρα, την Τετάρτη μόνο σημειώθηκαν 42 νέες πυρκαγιές στη χώρα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 84 πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά που εξακολουθεί να απασχολεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά που μαίνεται στα Βίλια, όπου και σήμερα είχαμε αναζωπυρώσεις, με ένα μέτωπο να φτάνει κοντά σε οικισμούς και το μεσημέρι κοντά στα Βίλια.

Όπως είπε ο υπουργός, οι πυροσβέστες απέτρεψαν την είσοδο της φωτιάς, δίνοντας μάχη με τις συνεχείς αλλαγές της κατεύθυνσης των ανέμων ενώ στην περιοχή υπάρχει συμπαγές δάσος, χωρίς καλλιέργειες που λειτουργούν σαν αντιπυρικές ζώνες και χωρίς οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η πρόσβασή τους.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς τα αξιόμαχα και δυναμικά.

Απαντώντας εκ νέου σε όσους εξακολουθούν και αφήνουν αιχμές για το ρωσικό Beriev-200 και το γιατί δεν επιχείρησε από την πρώτη μέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε, πως σήμερα επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε, πως το ζήτημα της ασφάλειας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και «οι κανόνες του κατασκευαστή ακολουθούνται κατά γράμμα. Κι όταν το αεροσκάφος δεν επιχειρεί, αναπληρώνεται από περισσότερα, όπως στην περίπτωσή μας».

Ακόμη, ανέφερε ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνδράμουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ο Ελληνικός Στρατός, η Περιφέρεια, Δήμοι, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ