Λιπαρό Δέρμα: Απαραίτητα βήματα στην περιποίηση του λιπαρού δέρματος [vid]

Το δέρμα φυσικά παράγει λάδι. Οι σμηγματογόνοι αδένες σας παράγουν σμήγμα, μια λιπαρή ουσία που ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά. Το λιπαρό δέρμα συμβαίνει όταν οι αδένες σας παράγουν πολύ σμήγμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρή επιφάνεια, φραγμένους πόρους και ακμή.

Το λιπαρό δέρμα είναι απολύτως φυσιολογικό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φροντίζετε το λιπαρό δέρμα, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και σωστή δερματική φροντίδα.

Θεραπείες για λιπαρό δέρμα

Η φροντίδα του δέρματος για λιπαρό δέρμα αποτελείται από μερικές βασικές αρχές. Θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα συστατικά και να ακολουθήσετε μια καθημερινή αγωγή κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.

  • Πλύσιμο Τακτικά

Για να φροντίσετε το λιπαρό δέρμα, πρέπει να το καθαρίσετε από την υπερβολική λιπαρότητα. Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί, το βράδυ και μετά την άσκηση.

Να είστε προσεκτικοί/ες, να αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν επιπλέον παραγωγή σμίγματος. Αντ ‘αυτών, χρησιμοποιήστε ένα απαλό προϊόν σε μορφή αφρού.

Καλό είναι το καθαριστικό σας να είναι μη ερεθιστικό και μη-αλλεργιογόνο. Θα πρέπει επίσης να ξεπλένεται εύκολα. Τα τζελ ή οι μπάρες είναι πιο πιθανό να λειτουργήσουν για λιπαρά δέρματα από ό, τι οι κρέμες ή τα προϊόντα με λάδι.

  • Απολέπιση κάθε λίγες μέρες

Μην παραμελείτε την απολέπιση. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, απολεπιστικό αρκετές φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία μπορούν να παγιδεύσουν το σμήγμα. Όταν το σμήγμα παγιδευτεί σε νεκρά κύτταρα του δέρματος, μπορεί να σχηματιστεί ακμή.

  • Ενυδατική

Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται επίσης ενυδατική κρέμα, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν λιπαρότητα από το δέρμα. Επιλέξτε κάτι ελαφρύ που δεν θα φράξει τους πόρους σας. Το πρωί, μπορείτε να παραλείψετε την ενυδατική κρέμα και να εφαρμόσετε αντηλιακό αντ ‘αυτού.

  • Αφαίρεση μακιγιάζ πριν τον ύπνο

Αναζητήστε απαλά προϊόντα που δεν προκαλούν ερεθισμούς και φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ πριν τον ύπνο.

  • Αποφυγή ορισμένων συστατικών

Μπορείτε να βρείτε προϊόντα περιποίησης δέρματος σε μια σειρά από τιμές. Δώστε προσοχή στις ετικέτες και τα συστατικά του προϊόντος αντί να βασίζεστε στην αναγνώριση της μάρκας. Τα ακόλουθα συστατικά θα φράξουν το λιπαρό δέρμα:

  • Βούτυρο κακάο
  • Λάδι καρύδας
  • Βαζελίνη
  • Σιλικόνη
  • Τα προϊόντα με βάση το αλκοόλ πρέπει επίσης να αποφεύγονται καθώς τείνουν να ερεθίζουν το δέρμα.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here