ΗΠΑ Μισισιπή: Κλιματιζόμενες σκηνές με κρεβάτια, οθόνες και οξυγόνο γεμίζουν τον κάτω όροφο του γκαράζ.

ΗΠΑ Μισισιπή: Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκρήξεις κρουσμάτων, αυτό το κύμα επηρεάζει κυρίως τους νεότερους, μη εμβολιασμένους ανθρώπους, καθώς τα μαθήματα ξαναρχίζουν. Τις κανονικές ημέρες, το γκαράζ είναι το σημείο όπου οι άνθρωποι παρκάρουν ενώ επισκέπτονται το μοναδικό παιδικό νοσοκομείο του Μισισιπή, ένα κτίριο δίπλα στολισμένο με λογότυπο ουράνιου τόξου και ήλιου. Τώρα κλιματιζόμενες σκηνές με κρεβάτια, οθόνες και οξυγόνο γεμίζουν τον κάτω όροφο του γκαράζ. Μέχρι την Τετάρτη, οι ασθενείς με κορωνοϊό θα αρχίσουν να νοσηλεύονται στο δεύτερο υπαίθριο νοσοκομείο του Μισισιπή, που άνοιξε μέσα σε λίγες μέρες στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Μισισιπή. Έρχεται καθώς η αυξανόμενη παραλλαγή δέλτα της COVID-19 έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία σε μια πολιτεία με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα.

Το πρώτο επιτόπιο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης άνοιξε την περασμένη εβδομάδα με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αφού οι νοσηλείες άρχισαν να αυξάνονται στον Μισισιπή. Αυτή ηγείται μιας χριστιανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Samaritan’s Purse.

Ο οργανισμός αρωγής με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα έφτασε την Κυριακή με περισσότερους από 50 γιατρούς για να στήσουν σκηνές με 32 ακόμη κρεβάτια. Ο εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου του Μισισιπή, Μαρκ Ρολφ, ήταν ζοφερός για τα εξελισσόμενα γεγονότα. “Είναι απίστευτο ότι το κάνουμε ξανά μέσα σε ποιες; 6 ημέρες; Σπαρακτικό”, είπε για δύο αγροτικά νοσοκομεία που έχουν ανέβει.

Ο Κρατικός Υπεύθυνος Υγείας του Μισισιπή, ο Δρ Τόμας Ντόμπς, γνωρίζει ότι πολλοί από τους μολυσμένους θα είναι νέοι. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις, αυτό το κύμα επηρεάζει κυρίως τους νεότερους, μη εμβολιασμένους ανθρώπους, καθώς ξαναρχίζουν τα μαθήματα, είπε ο Dobbs. Περισσότερα παιδιά νοσηλεύονται από ποτέ και ένα ηλικίας μεταξύ 11 και 17 ετών πέθανε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

«Αντί να βλέπουμε τις γυναίκες να θάβουν τους γονείς τους, βλέπουμε τις γυναίκες να θάβουν τα παιδιά τους», είπε σε μια επίσκεψή του το απόγευμα της Τρίτης. «Είναι ένα θλιβερό και σπαρακτικό πράγμα». Περισσότεροι από 392.300 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας στον Μισισιπή, μια κατάσταση περίπου 3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Τουλάχιστον 7.880 έχουν πεθάνει από τότε. Ο Ντομπς παρομοιάζει την πιο πρόσφατη έξαρση του Μισισιπή με «τσουνάμι» και έχει κατακλύσει το νοσοκομειακό σύστημα της πολιτείας.

Στις 27 Ιουλίου, περίπου 726 άτομα νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό. Μέχρι τις 16 Αυγούστου ο αριθμός αυτός ήταν 1.623.

Οι ασθενείς περίμεναν στους διαδρόμους και τα επείγοντα, χωρίς κρεβάτια και προσωπικό για να τους φροντίζουν αμέσως.

17 Αυγούστου 2021: Πέντε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, μέρος του νοσοκομείου έκτακτης ανάγκης Samaritan’s Purse, με 32 κρεβάτια, στήνεται σε ένα από τα γκαράζ στάθμευσης του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μισισιπή. Ο Ντομπς είπε ότι η κατάσταση του ιού στο Μισισιπή είναι η χειρότερη που υπήρξε ποτέ, αλλά ακόμη και το τελευταίο νοσοκομείο θα έχει μεγάλον αντίκτυπο, λέγοντας ότι θα φέρει φροντίδα για εκείνους “που μπορεί να μην φροντίζονται διαφορετικά”.

Ο κρατικός επιδημιολόγος Δρ Πολ Μπάιερς δήλωσε την Τρίτη ότι περίπου 20.000 μαθητές στο Μισισιπή βρίσκονται σε καραντίνα για έκθεση στην COVID-19-το 4,5% του πληθυσμού των δημόσιων σχολείων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εγγραφής.

Το κράτος κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για βοήθεια και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέπτυξε μια ομάδα τριών δωδεκάδων γιατρών, νοσηλευτών και αναπνευστικών θεραπευτών την περασμένη εβδομάδα για να δημιουργήσει το πρώτο επείγον νοσοκομείο.

Αυτός ο χώρος, σε άλλο χώρο στάθμευσης στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μισισιπή, εξυπηρετεί 20 ασθενείς.

Το Samaritan’s Purse είναι γνωστό για τις ιατρικές του αποστολές σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Λιβερίας, στη Δυτική Αφρική, όπου βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επιδημίας του Έμπολα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης στην Αϊτή βοηθώντας μετά από έναν θανατηφόρο σεισμό 7,2 Ρίχτερ εκεί.

Από την έναρξη της πανδημίας, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει δημιουργήσει άλλα πέντε νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης σε περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Νέας Υόρκης και της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο Έντουαρντ Γκράχαμ, βοηθός του αντιπροέδρου προγραμμάτων και κυβερνητικών σχέσεων στο Samaritan’s Purse, δήλωσε ότι οι γιατροί του χρησιμοποιούν την εκπαίδευσή τους για την καταπολέμηση του Έμπολα και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του ιού στο Μισισιπή.

“Αυτά τα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν για χρήση στο εξωτερικό. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα το κάνουμε αυτό”, είπε. “Αλλά οι γείτονές μας εδώ στο Μισισιπή έχουν τηλεφωνήσει και μας ζήτησαν, και εμείς απαντήσαμε”.

Οι φουσκωτές σκηνές – αρνητική πίεση, για να διατηρηθεί ο ιός μέσα – είναι αγκυροβολημένες με φράγμα σε περίπτωση καταιγίδων ή ισχυρών ανέμων. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί πέντε κρεβάτια για τη θεραπεία ασθενών εντατικής θεραπείας με αναπνευστήρες.

Έξω από τις σκηνές, η πορτοκαλί περίφραξη σηματοδοτεί την είσοδο στη “ζεστή ζώνη”, όπου μόνο το προσωπικό ντυμένο με πλήρη ΜΑΠ – δύο ζευγάρια γάντια, προστατευτικά φορέματα, γυαλιά, δίχτυα μαλλιών, λαστιχένιες μπότες, καλύμματα προσώπου – μπορούν να πάνε. Πριν φύγει το προσωπικό για να εισέλθει στην “καθαρή ζώνη”, πρέπει να πλυθεί με χλωρίνη. Ενημέρωση δημοσιογράφων την Τρίτη, η επικεφαλής του ιατρικού κέντρου, LouAnn Woodward, εκφράζει εκ νέου την έκκλησή του για εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι το εργατικό δυναμικό της υγείας είναι εξαντλημένο και τραυματισμένο. Μόνο το 34% του πληθυσμού της πολιτείας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ο Woodward είπε ότι ενώ το Samaritan’s Purse ανταποκρίνεται σε μια φυσική καταστροφή στην Αϊτή, η κατάσταση στο Μισισιπή είναι μια «καταστροφή δικής μας κατασκευής».

«Εμείς ως κράτος, ως συλλογικότητα, αποτύχαμε να ανταποκριθούμε με ενιαίο τρόπο σε μια κοινή απειλή, αποτύχαμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε για να προστατευτούμε», είπε.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ