Αξιωματούχοι Υγείας: Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο

Αξιωματούχοι Υγείας:Αμερικανικά ενισχυτικά εμβολίων COVID-19 έτοιμα για διάθεση τον Σεπτέμβριο, λένε αξιωματούχοι υγείας Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες. Τα CDC εγκρίνουν την τρίτη δόση εμβολίου COVID για ανοσοκατεσταλμένους. Η νεφρολόγος Δρ Frita Fisher λέει ότι μια τρίτη αναμνηστική λήψη COVID θα είναι «αναπόφευκτη» ακόμη και για υγιείς ανθρώπους

Σε κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, οι ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας του έθνους είπαν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του FDA.

Τα πλάνα θα προσφέρονταν σε άτομα των οποίων η δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 ήταν πριν από οκτώ μήνες.

“Τα εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτου, ακόμη και ενάντια στην ευρέως διαδεδομένη παραλλαγή Delta” εν μέρει, ανέφερε η δήλωση. «Αναγνωρίζοντας ότι πολλά εμβόλια σχετίζονται με μείωση της προστασίας με την πάροδο του χρόνου και αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες δόσεις εμβολίων για την παροχή μακροχρόνιας προστασίας, αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από όλον τον κόσμο για να καταλάβουμε πόσο πολύ θα διαρκέσει αυτή η προστασία και πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε αυτήν την προστασία».

Η δήλωση, που αποδίδεται στη Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky, την Αναπληρώτρια Επίτροπο του FDA Δρ. Janet Woodcock, τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ Δρ. Vivek Murthy, τον Διευθυντή του NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden, Dr. Anthony Fauci και άλλους, τα τρέχοντα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η προστασία αρχίζει να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου και “θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού”. «Για τον λόγο αυτό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστεί ένα ενισχυτικό σφηνάκι για να μεγιστοποιηθεί η προστασία που προκαλείται από το εμβόλιο και να παραταθεί η ανθεκτικότητά του», συνέχισε η ανακοίνωση.

“Έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο για να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε αυτές τις αναμνηστικές λήψεις αυτό το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι η FDA θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη αξιολόγηση και προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας τρίτης δόσης των εμβολίων Pfizer και Moderna mRNA και συστάσεις αναμνηστικής δόσης βασισμένες σε ενδελεχή ανασκόπηση των στοιχείων της Συμβουλευτικής Επιτροπής CDC για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP)».

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “είναι έτοιμοι να προσφέρουν ενισχυτικά πλάνα για όλους τους Αμερικανούς ξεκινώντας από την εβδομάδα της 20ης Σεπτεμβρίου και ξεκινώντας 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενός ατόμου”.

Αυτή η ομάδα πιθανότατα θα περιλαμβάνει εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και κατοίκους γηροκομείων που στοχοποιήθηκαν στις πρώτες φάσεις της διάθεσης.

Οι αξιολογήσεις σχετικά με την ανοσία του εμβολίου Johnson & Johnson για την COVID-19 είναι σε εξέλιξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς η διάθεση για αυτό το εμβόλιο ξεκίνησε τον Μάρτιο.

“Η κορυφαία προτεραιότητά μας παραμένει να παραμείνουμε μπροστά από τον ιό και να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την COVID-19 με ασφαλή, αποτελεσματικά και μακράς διάρκειας εμβόλια, ειδικά στο πλαίσιο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου ιού και επιδημιολογικού τοπίου”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την επιστήμη σε καθημερινή βάση και είμαστε διατεθειμένοι να τροποποιήσουμε αυτό το σχέδιο σε περίπτωση που προκύψουν νέα δεδομένα που το απαιτούν.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού των μη εμβολιασμένων στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο”.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “σχεδόν όλες οι περιπτώσεις” σοβαρής νόσου, νοσηλείας και θανάτου είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς εδώ στο σπίτι και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια από πηγές εμπιστοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε την προσφορά εμβολίων για άλλες χώρες, βασιζόμενοι περαιτέρω στις περισσότερες από 600 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε ήδη δεσμευτεί να δωρίσουμε παγκοσμίως».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here