Βίντεο που κόβει την ανάσα: Καναντέρ παίρνει νερό ξυστά από ταχύπλοο στη Γαλλία


Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ταχύπλοου στη Γαλλία όταν είδαν ένα Καναντέρ να κάνει λήψη νερού σε απόσταη τριών μέτρων

Ένα παρ’ ολίγον ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο στον κόλπο του Σεν Τροπέ στην Γαλλία, στην περιοχή, δηλαδή, όπου μαίνεται μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς με τουλάχιστον δύο νεκρούς, όταν ένα Καναντέρ επιχείρησε να κάνει λήψη νερού περνώντας ξυστά από ένα ταχύπλοο.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας θέλοντας να επισιτίσει την προσοχή προς όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή όπου γίνονται οι επιχειρήσεις ανεφοδιασμού των Καναντέρ που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τη Le Figaro ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είχε άδεια ενώ η απόσταση ανάμεσα στο σκάφος και το βάρους 12 τόνων Καναντέρ ήταν μόλις τρία μέτρα στοιχείο που υποδηλώνει πόσο πολλές ήταν οι πιθανότητες να συμβεί το ατύχημα.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές οι χειριστές ταχυπλόων πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από τις περιοχές όπου κάνουν λήψεις νερού τα Καναντέρ. Ο σχετικός νόμος προβλέπει, μάλιστα, και πρόστιμο 135 ευρώ για τους παραβάτες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ