Προγραμματιστές του Netflix διώκονται για inside trading


Μήνυση σε βάρος τριών πρώην προγραμματιστών του Netflix υπέβαλε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για εσωτερική πληροφόρηση (inside trading), υποστηρίζοντας ότι αποκόμισαν πάνω από 3 εκατ. δολάρια εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες πριν ωστόσο αυτές δημοσιοποιηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο αριθμός των συνδρομητών έχει γίνει η πιο σημαντική μέτρηση για τη Wall Street στην απόφαση των επενδυτών για την αγορά ή πώληση μετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης και συνδρομητικών πλατφορμών ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σιάτλ χθες την Τετάρτη, ένας προγραμματιστής, ενώ εργαζόταν στο Netflix το 2016 και το 2017, ενημέρωσε τον αδελφό του και έναν φίλο του για τα στοιχεία συνδρομητών της πλατφόρμας.

Εν συνεχεία τα χρησιμοποίησαν για trading πριν όμως υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις κερδών του Netflix.

Σύμφωνα με τη μήνυση ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία το 2017, ο ίδιος προγραμματιστής κατάφερε να λαμβάνει πληροφορίες συνδρομητών, από έναν άλλο μηχανικό του Netflix. Αυτός χρησιμοποιήθηκε από το 2017 έως το 2019, σύμφωνα με την καταγγελία.

Τέλος, ακόμη ένας πρώην προγραμματιστής του Netflix, κατηγορήθηκε επίσης για διαρροή αριθμών συνδρομητών του Netflix στον αδελφό του πρώτου προγραμματιστή πριν από την κυκλοφορία των κερδών της εταιρείας τον Ιούλιο του 2019.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ