Θεολόγος Μαλεσίνας: Ο 14χρονος πέρναγε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιές γιατί «του άρεσε ο καπνός»


Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τι είπε ο 14χρονος στους πυροσβέστες όταν συνελήφθη για τις φωτιές στον Θεολόγο Μαλεσίνας.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην τοπική κοινωνία του Θεολόγου Μαλεσίνας η είδηση ότι ένας 14χρονος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για τις αλλεπάλληλες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λοκρών, Αθανάσιο Ζεκεντέ, ο οποίος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι στο κάδρο των υπόπτων υπήρχαν τουλάχιστον τρία άτομα, ωστόσο οι κάμερες ασφαλείας έλυσαν το μυστήριο των συνεχόμενων πυρκαγιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεκεντές, «κάθε φορά που εκδηλωνόταν μία πυρκαγιά, πέρναγε από το σημείο με το ποδήλατό του ο 14χρονος». Όταν τελικά τον συνέλαβαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε τις πράξεις του και τους είπε ότι το έκανε γιατί του άρεσε να βλέπει φωτιά και καπνό.

«Περιμέναμε ότι πίσω από τις 13 φωτιές σε διάστημα 2 εβδομάδων θα υπήρχε δόλος, ωστόσο όταν είδαμε ότι όλα αυτά προκλήθηκαν από ένα παιδί δεν το πιστεύαμε», τόνισε ο δήμαρχος για να προσθέσει ότι επί 12 ημέρες καθηλώθηκαν στην περιοχή αστυνομία, πυροσβεστική και στρατός καθώς ανά δύο 24ώρα ξεσπούσε ένα νέο μέτωπο.

Κατά πάσα πιθανότητα τόσο ο φερόμενος ως δράστης όσο και οι γονείς του θα αφεθούν ελεύθεροι, ο έφηβος γιατί δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και οι γονείς γιατί θα αντιμετωπίσουν πλημμεληματικές κατηγορίες (αμέλεια).

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι άνθρωποι του Ανακριτικού της Π.Υ. Λαμίας και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Λαμίας, επί 12 ημέρες συγκέντρωναν στοιχεία από ευρήματα στον τόπο των 13 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το ανωτέρω διάστημα, αξιολογούσαν καταθέσεις μαρτύρων, και συγκέντρωναν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση και να καταλήξουν στον ανήλικο, καθ’ ομολογία εμπρηστή.

Ο νεαρός προσήχθη το πρωί της Τετάρτης στο ΠΚ Αταλάντης, όπου και κρατείται έχοντας ομολογήσει τις πράξεις του και σήμερα Πέμπτη θα οδηγηθεί μαζί με τους γονείς του στον εισαγγελέα.

Το μοιραίο λάθος του, φαίνεται να ήταν η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία και σβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα στις 5 Αυγούστου με τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως και ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε ή ξεπερνούσε τους 44ο. Αποκορύφωμα της εγκληματικής συμπεριφοράς ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στον ΟΣΜΑΕΣ που κατέστρεψε ολοσχερώς ή μερικώς 23 σπίτια, εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ελιές, καθώς και ένα jcb του Δήμου Λοκρών, ενώ κινδύνευσαν ακόμη περισσότερες περιουσίες ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ