Απάντηση Μηταράκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε πλέον ξέφραγο αμπέλι – Δεν θα δεχθούμε παράτυπες ροές


«Οι Έλληνες θυμούνται και συγκρίνουν την Ελλάδα του 2015 με τις ορδές μεταναστών, με την Ελλάδα του σήμερα» σημειώνει ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το τι θα πράξει η Ελλάδα με ενδεχόμενες προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Μηταράκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να μας θυμίζει το παρελθόν του, με τα οδυνηρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Στο μεταναστευτικό οι επιπτώσεις ήταν ολέθριες για τα νησιά μας αλλά και τη χώρα γενικότερα. Απαντάμε ξεκάθαρα, δεν είμαστε πλέον ξέφραγο αμπέλι, δεν θα δεχθούμε παράτυπες ροές. Λειτουργώντας από φέτος νέες κλειστές / ελεγχόμενες δομές, συνεχίζοντας τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο βάσει του διεθνούς δικαίου. Οι Έλληνες θυμούνται και συγκρίνουν την Ελλάδα του 2015 με τις ορδές μεταναστών, με την Ελλάδα του σήμερα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα τι θα κάνει με τις επιστροφές στο Αφγανιστάν;

Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, είχε προχωρήσει στην ακόλουθη δήλωση:

«Γερμανία και Ολλανδία ακυρώνουν τις επιστροφές στο Αφγανιστάν λόγω της επικράτησης των Ταλιμπάν.

Η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα τους στέλνει εκεί όπου άνθρωποι κρεμιούνται από αεροπλάνα για να γλιτώσουν; Ή θα τους στέλνει με τη νέα ΚΥΑ πίσω στην Τουρκία όπου η Σύμβαση της Γενεύης δεν ισχύει πάρα μόνο για Ευρωπαίους πολίτες; Θα γεμίσει τις κλειστές υπερδομές – φυλακές στα νησιά που είναι και το μόνο που έχει κάνει με χιλιάδες ανθρώπους ως πρόθυμη των Ευρωπαίων για “ασπίδα” τους;

Τι θα κάνει για να διεθνοποιήσει το ζήτημα στην ΕΕ που έχει μεγάλη ευθύνη και εμπλοκή στο Αφγανιστάν αλλά και τον ΟΗΕ; Τι θα κάνει για να υπάρξει επιτέλους συλλογική διαχείριση και πραγματική αλληλεγγύη από την ΕΕ στο προσφυγικό χωρίς να επιτρέπει την εργαλειοποίησή του από τη Τουρκία;

Η εκτίμηση του κ. Μηταράκη, εξάλλου, ότι δεν θα δεχτούμε ροές θυμίζει αυτό που έλεγαν, ότι με το που θα βγουν θα σταματήσουν τις ροές και μετά επικαλούνταν τους “γεωπολιτικούς λόγους”…

Όσο για το 2015 στο οποίο αναφέρεται επίσης ο κ. Υπουργός, θα ήταν πραγματικά εφιαλτικό να γυρίσουμε σε αυτό με κυβέρνηση ΝΔ που αποτρέπει το να τιμηθούν άνθρωποι που υπηρέτησαν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της ανθρωπιάς, όπως ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ