Κυβέρνηση για Τσιτσιπά: Δεν μπορεί να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλεσε τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του όσον αφορά τον εμβολιασμό

Σε δημόσια αποδοκιμασία των δηλώσεων του Στέφανου Τσιτσιπά για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά ότι δεν έχει εμβολιαστεί αφού δεν είναι υποχρεωτικό καθώς και ότι «δεν βλέπω το λόγο να κάνει κάποιος το εμβόλιο στην ηλικία μου».

Αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια για τον εμβολιασμό αλλά στην καμπάνια για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Είναι ένας σπουδαίος αθλητισμός οι ικανότητες και η προσφορά του στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα και αμφισβητείται διότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επιτρέψει να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τα θέματα αυτά τα αναλύουν ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει όσοι τα έχουν μελετήσει μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε αυτούς θα είναι καλό να ανατρέχουμε και θα έλεγα ότι όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αναφορά του στον Στέφανο Τσιτσιπά και τις δηλώσεις του για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here