Πεϊνιρλί με σπανάκι και αβγό: Πιάτο για μικρούς και μεγάλους


Πεϊνιρλί με σπανάκι και αβγό     

15′  Χρόνος Εκτέλεσης – 20΄Χρόνος Ψησίματος – 5 μερίδες – 3 Βαθμός Δυσκολ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Χτυπάμε το αλάτι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ με τον γάντζο.
  • Προσθέτουμε τα αλεύρια και χτυπάμε για 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
  • Σκεπάζουμε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1-1 ½ ώρα).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.
  • Φτιάχνουμε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς το προς τα μέσα.

Για τη γέμιση

  • Μέσα σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι μέτρια κομμένο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια να μαραθεί το σπανάκι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, ρίχνουμε τη σπασμένη φέτα και τη φρυγανιά.
  • Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά και τσεκάρουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε να γίνει μία ωραία παχύρευστη σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση

  • Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.
  • Ψήνουμε για 17 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, σπάμε το αβγό σε κάθε βαρκάκι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ