Θαλασσινό αλάτι: Πλούσια πηγή μετάλλων με σημαντικά οφέλη για την υγεία [vid]


Πιθανότατα έχετε ακούσει την κοινή σύσταση για την υγεία: «Τηρήστε μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία». Τι συμβαίνει όμως με το θαλασσινό αλάτι; Πέραν του ότι ενισχύει τη γεύση του φαγητού μας, λέγεται πως έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ας δούμε ορισμένα εξ αυτών.

  • Το θαλασσινό αλάτι είναι μια σημαντική πηγή μετάλλων – Ισορροπεί τους ηλεκτρολύτες

Γνωρίζατε ότι το θαλασσινό αλάτι υψηλής ποιότητας περιέχει 84 ιχνοστοιχεία που θρέφουν και ενισχύουν το σώμα μας; Λόγω της εκπληκτικής περιεκτικότητάς του σε μέταλλα, το θαλασσινό αλάτι είναι μια μεγάλη πηγή ηλεκτρολυτών όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο. Αυτοί οι ηλεκτρολύτες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μυών, του εγκεφάλου και της καρδιάς, λόγω του κρίσιμου ρόλου τους στο νευρικό σύστημα.

  • Το θαλασσινό αλάτι αποτρέπει τις μυϊκές κράμπες

Όταν οι ηλεκτρολύτες σας είναι χαμηλοί, μπορεί να αντιμετωπίσετε μυϊκούς πόνους, κράμπες κα. Η έλλειψη μετάλλων εμποδίζει τους μύες να χαλαρώσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα λουτρά αλάτων epsom συνιστώνται για μυϊκή κόπωση. Το μαγνήσιο στο αλάτι epsom παίζει τεράστιο ρόλο στη χαλάρωση και την ηρεμία των μυών και ολόκληρου του σώματός σας. Εάν γνωρίζετε ότι θα κάνετε μια έντονη δραστηριότητα, φροντίστε να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι στο νερό σας πριν και μετά για να γεμίσετε το σώμα σας με τα μέταλλα που χάνει κατά τη διάρκεια της άσκησης.

  • Το θαλασσινό αλάτι είναι εξαιρετικό για την υγεία και περιποίηση του δέρματος

Λόγω της ισχυρής περιεκτικότητάς του σε μέταλλα, το θαλασσινό αλάτι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για την υγεία του δέρματος. Υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούν θαλασσινό αλάτι, επειδή έχει τη δύναμη να αποτοξινώνει το δέρμα, ενώ απολεπίζει, αυξάνει την κυκλοφορία και παρέχει στο δέρμα θρεπτικά συστατικά. Το θαλασσινό αλάτι έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την ακμή, την ψωρίαση, το έκζεμα και την αντιγήρανση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ