Χ. Γώγος: Μόνο 23,8% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο-Επικρατεί η Δ’ με ποσοστό 80%


Την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Παν. Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Όπως είπε ο κ. Γώγος, έχουμε 210 εκατομμ. κρούσματα μέχρι σήμερα στον κόσμο, ενώ μόνο εχθές καταγράφηκαν 10.000 νέοι θάνατοι παγκόσμια. Κι ενώ παγκοσμίως έχουμε πια μπει για τα καλά στο 40 κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, μόνο ένα ποσοστό 23, 8% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι μέχρι σήμερα πλήρως εμβολιασμένο.

Είμαστε μακριά από τον έλεγχο της πανδημίας, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε πως η επανεμφάνιση της λοίμωξης με τη μορφή του 4ου κύματος έχει να κάνει με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα που είναι πολύ μεταδοτική και αποτελεί πρόβλημα κυριώς για τους ανεμβολίαστους.

Την λοίμωξη μπορούν να μεταδόσουν και οι εμβολιασμένοι που εμφανίζουν συμπτώματα, είπε ο καθηγητής, για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα. Ενώ για τα ασυμπτωματικά ανεμβολίαστα άτομα δεν υπάρχουν ακόμη σαφή δεδομένα, εξήγησε.

Συνεπώς, στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γώγος για μια ακόμη φορά επεσήμανε πως η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και κυρίως η χρήση μάσκας είναι αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με τους αριθμούς των εμβολιασμών στη χώρα:

  • 6 εκατομμ. συμπολίτες έχουν κάνει τη μία δόση
  • 5,5 εκατομμ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις

 

Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή αύξηση. Μεταξύ του 3 και 4 % κυμαίνεται στην επικράτεια ο δείκτης θετικότητας, με σημαντικές αυξήσεις σε νησιά της χώρας.

Η επικράτηση της δέλτα παραλλαγής είναι δεδομένη με το 80% των νέων διαγνώσεων να αφορούν την εν λόγω μετάλλαξη.

Στα 29 έτη παραμένει η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων.

Σημαντική αύξηση των νοσηλειών και του δείκτη εισαγωγών – εξητηρίων.

Τέλος ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στη δραστικότητα των εμβολίων και έκανε έκκληση στους υγειονομικούς να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε αχρηστε Γωγο ,με τι στοιχεια να μας τρομοκρατησεις;Σιγα τους θανατους παγκοσμιως.Λιγοτεροι απ’οτι πεθαινουν καθε χρονο παιδακια που δεν εχουν φαρμακα.Μηπως να σου δωσω θανατους εξ αιτιας των εμβολιων και βλαβες,που ειναι δυσαναλογα μεγαλος για να συνεχιστουν τα εμβολια;Ξερεις ποσοι,πιο οξυνοες,πιο μορφωμενοι και κατηρτισμενοι υπαρχουν απο σενα;Μιλιουνια,στοκε.ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ.[Φαρμακα δεν εγκρινετε,οπως τα μονοκλωνικα,για να δικαιολογησετε την αναγκαιοτητα του εμβολιου,σαταναδες.Να σας δω απο 1/10 τι θα κανετε.Θα παρακουσετε εντολη της ΕΕ;Ελατε στον θειο.]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ