Βίλια-Εθελοντής δασοπυροσβέστης στο Newsbomb: Kάναμε αυτό που είχαμε εκπαιδευτεί να κάνουμε


Ο Γιώργος Δερτιλής, επικεφαλής οχήματος της ΟΕΔΔ, μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με τη μάχη με τις φλόγες στα Βίλια.

Την εμπειρία του από τη μάχη με τις φλόγες στα Βίλια παρουσιάζει στο Newsbomb.gr ο Γιώργος Δερτιλής, επικεφαλής οχήματος της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ), που επιχειρούσε στην περιοχή: Σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook από μέλος της ομάδας, και απεικονίζει την έκταση του αγώνα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως είπε ο κ. Δερτιλής, το βίντεο κατεγράφη κατά τα ξημερώματα της Πέμπτης, γύρω στις 4 τα ξημερώματα: «Στη φωτιά στα Βίλια επιχειρούσαν τέσσερις εθελοντικές ομάδες, εμείς, της Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ), του Αγίου Στεφάνου (ΣΕΠΑΣ) και της Βάρης (ΕΟΔΠ). Στο συγκεκριμένο σημείο μας είχαν χωρίσει, κι εμείς είχαμε μπει στον οικισμό Καραούλι. Σώσαμε όσα σπίτια μπορούσαμε, και μετά έπρεπε να αποχωρήσουμε για να πάμε να γεμίσουμε καύσιμα».

«Καθώς αποχωρούσαμε να πάμε προς το όχημα καυσίμων, αναγκαστικά περάσαμε από το κομμάτι αυτό, όπου υπήρχαν δυνάμεις που προσπαθούσαν να κόψουν το μέτωπο να μην περάσει από την κάτω πλευρά. Οι στιγμές ήταν περίεργες, υπήρχε παντού πυρκαγιά, κάναμε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Δερτιλής.

«Επιχειρούσαμε ως τις 11 το πρωί, που παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο όχημα και έπρεπε να πάμε στο συνεργείο. Αύριο θα έχουμε το όχημα πάλι κοντά μας και θα επιχειρούμε από το μεσημέρι ξανά στην περιοχή που υπάρχει πρόβλημα στα Βίλια» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Δερτιλής σχετικά με την κατάσταση με την πυρκαγιά, ήταν πολύ μεγάλη η περίμετρός της και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ώστε να «πιάνονται» οι αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το βράδυ της Πέμπτης, η κατάσταση στη φωτιά στα Βίλια είχε οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος χωρίς να είναι σε πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στη χώρα ξέσπασαν 55 νέες πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν συνολικά σε όλην την επικράτεια 92 μέτωπα.

«Στόχος είναι η διασφάλιση των οδών διαφυγής, η προστασία των υποδομών και των περιουσιών και ο περιορισμός της πυρκαγιάς», σε έναν αγώνα κοινό, σε αντίξοες συνθήκες, όπου τα πιο πολλά μέτωπα έχουν κλείσει, είπε σχετικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ