Δημόπουλος για Τσιτσιπά: Να είναι προσεκτικός, ο Φάουτσι δεν θα μίλαγε για τένις


«Πρέπει να είναι προσεκτικός κάποιος όταν κάνει σχόλια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής για τις δηλώσεις Τσιτσιπά

Τι δηλώσεις του Στεφανου Τσιτσιπά για την άρνησή του να εμβολιαστεί καθώς οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κορονοϊό, σχολίασε ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι «ο Στέφανος μετά και τις επιτυχίες του στον αθλητικό χώρο, μας έκανε υπερήφανους αλλά ταυτόχρονα απέκτησε την ιδιότητα του role model. Δηλαδή, ενός προτύπου για πολλά νεαρά άτομα, του οποίου οι απόψεις έχουν διαφορετική βαρύτητα.»

Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να είναι προσεκτικός κάποιος όταν κάνει σχόλια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τόνισε πως ο Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρός για την διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ, δεν θα έκανε σχόλια για το τένις.

Σχετικά με την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία ο κύριος Πρύτανης υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα δεδομένα.

«Βλέπουμε αύξηση διασωληνωμένων, ενω οι κλίνες στο σύστημα υγείας είναι καθορισμένες, αυτές οι κλίνες αφαιρούνται για την ομαλή νοσηλεία όλων των άλλων ασθενών.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δημόπουλος το ΕΣΥ πιέζεται, εν αναμονή και της άφιξης των εκδρομέων από τις διακοπές.

Αναφορικά με τον γυρισμό των ταξιδιωτών, ειπέ πως «όλοι πρέπει να κάνουμε ένα σελφ τεστ όταν γυρνάμε και να αποφύγουμε επαφές με συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως το εμβόλιο είναι μονόδρομος για να αφήσουμε πίσω μας τον ιό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ