Κορωνοϊός Έρευνα: Τα αντισώματα από το εμβόλιο κατά της COVID αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής δέλτα


Παρά την αύξηση των λοιμώξεων αυτό το καλοκαίρι, την άνοδο των διασωληνώσεων ασθενών Covid και θανάτων παγκόσμια, η παραλλαγή δέλτα του ιού που προκαλεί την COVID δεν διαφεύγει των αντισωμάτων που δημιουργούνται από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το School of Medicine in St. Louis του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Οι ερευνητές ανέλυσαν μια ομάδα αντισωμάτων ανοσολογικής απόκρισης που προκαλεί το εμβόλιο και διαπίστωσαν ότι το δέλτα στέλεχος δεν ήταν σε θέση να διαφύγει όλων, με εξαίρεση ενός. Άλλες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, όπως η μετάλλαξη βήτα, διέφυγαν της αναγνώρισης και εξουδετέρωσης από πολλά αντισώματα.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στις 16 Αυγούστου στο περιοδικό Immunity, εξηγούν επίσης γιατί οι εμβολιασμένοι διαφεύγουν της έξαρσης της παραλλαγής δέλτα.

Σε προηγούμενες μελέτες, ο συγγραφέας Ali Ellebedy, PhD, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογίας, ιατρικής και μοριακής μικροβιολογίας, είχε δείξει ότι τόσο η φυσική μόλυνση όσο και ο εμβολιασμός προκαλούν διαρκή παραγωγή αντισωμάτων. Αλλά το μήκος της απόκρισης των αντισωμάτων είναι μόνο μία πτυχή της προστασίας. Το εύρος έχει επίσης σημασία. Μια ιδανική απόκριση αντισωμάτων περιλαμβάνει ένα ποικίλο σύνολο αντισωμάτων με την ευελιξία να αναγνωρίζουν πολλές ελαφρώς διαφορετικές παραλλαγές του ιού. Το πλάτος προσδίδει ανθεκτικότητα. Ακόμα κι αν λίγα αντισώματα χάσουν την ικανότητα να αναγνωρίσουν μια νέα παραλλαγή, άλλα αντισώματα στο “οπλοστάσιο” θα πρέπει να παραμείνουν ικανά να την εξουδετερώσουν.

“Το γεγονός ότι το στέλεχος δέλτα έχει ξεπεράσει σε μεταδοτικότητα άλλες παραλλαγές δεν σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτικό στα αντισώματα που προκαλεί το εμβόλιο σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές”, δήλωσε ο συγγραφέας Jacco Boon, PhD, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής, μοριακής μικροβιολογίας, παθολογίας και ανοσολογίας. “Η ικανότητα μιας παραλλαγής να εξαπλώνεται είναι το άθροισμα πολλών παραγόντων. Η αντίσταση στα αντισώματα είναι μόνο ένας παράγοντας. Ένας άλλος είναι το πόσο καλά αναπαράγεται η παραλλαγή. Μια παραλλαγή που αναπαράγεται καλύτερα είναι πιθανό να εξαπλωθεί γρηγορότερα, ανεξάρτητα από την ικανότητά της να διαφεύγει της ανοσολογικής μας απόκρισης. Έτσι, το στέλεχος δέλτα αυξάνεται, ναι, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι διαφεύγει της ανοσίας που προκαλείται από το εμβόλιο σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ