Covid ΗΠΑ: Αναφέρουν περισσότερους από 1.000 θανάτους την Τρίτη, καθώς η παραλλαγή Delta τρέχει ανεξέλεγκτη


Covid ΗΠΑ:Οι ΗΠΑ αναφέρουν περισσότερους από 1.000 θανάτους από την COVID-19 την Τρίτη, καθώς η παραλλαγή Delta τρέχει ανεξέλεγκτη. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα εμβόλια πρέπει να επιταχυνθούν – αλλά ενδέχεται επίσης να απαιτηθούν αυστηρότεροι περιορισμοί –Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερους από 1.000 θανάτους από την COVID-19 την Τρίτη, καθώς οι αριθμοί φθάνουν στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής δέλτα που εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη τη χώρα. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερους από 620.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι 1.017 θάνατοι από τον κορωνοϊό την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα ισοδυναμούσαν με περίπου 24 θανάτους την ώρα, με βάση τον απολογισμό του Reuters.

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, κατά μέσο όρο 769 την ημέρα, το υψηλότερο από τα μέσα Απριλίου. Οι μολύνσεις COVID-19 αυξάνονται επίσης σε ολόκληρη τη χώρα, με μέσο όρο περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες 12 ημέρες, σημειώνοντας το υψηλό έξι μηνών.

Τα CDC δήλωσαν την Τρίτη ότι η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει τώρα περισσότερο από το 98,8 % των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ

Με τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της παραλλαγής Delta, η διοίκηση του προέδρου Joe Biden επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τις απαιτήσεις στους ταξιδιώτες να φορούν μάσκες σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία και σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς έως τις 18 Ιανουαρίου 2022.

Όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ βλέπουν μια αύξηση 14 % στον αριθμό των δόσεων εμβολίου που δόθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφέρει το US News. Παρόλο που οι κυβερνήσεις και ορισμένες επιχειρήσεις προσέφεραν χρηματικά κίνητρα για τον εμβολιασμό, η αποτυχία να σημειωθεί αισθητή αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού έχει πολλές εταιρείες και κράτη να υποχρεώνουν τα εμβόλια εάν οι εργαζόμενοι θέλουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους και να μην αντιμετωπίσουν τακτικές δοκιμές.

Ωστόσο, τα νοσοκομεία των ΗΠΑ συνεχίζουν να πλημμυρίζουν με νέους ασθενείς καθώς οι νοσηλείες που σχετίζονται με την COVID αυξήθηκαν κατά περίπου 70% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ